Navigacija

Polufinale četvrte Tehnološke studije slučaja

Opšte vestiStudentske vesti

Tehnološko-metalurški fakultet je posetilo preko 150 učenika i profesora iz cele Srbije u okviru polufinala Tehnološke studije slučaja “Tech Case Study 2022” u subotu 19.03.2022. godine. Na otvaranju je takmičare pozdravio prof. dr Petar Uskoković, dekan fakulteta, istakavši značaj timskog rada i kreativnih ideja mladih kao pokretača novih rešenja za probleme sa kojima se društvo susreće danas. Potom je učenike putem video poruke pozdravila i Njena Ekselencija, ambasadorka Švedske u Srbiji, Anika Ben David i Njegova Ekselencija, ambasador Norveške u Srbiji, Jern Eugen Jelstad. Student prodekan fakulteta, Petar Obradović, je potom poželeo učenicima lep i zabavan dan na fakultetu kao i uspeh na takmičenju.

Uvodno predavanje na temu cirkularne ekonomije i zelene tranzicije su pripremile kolege sa projekata eVOC i IED Srbija koji podržavaju takmičenje i ove godine. Za goste su profesori i istraživači fakulteta pripremili brojne radionice, a potom je predstavljen zadatak za ovogodišnju Tehnološku studiju slučaja. Bilo je veliko zadovoljstvo videti toliko mladih zainteresovanih za tehnologije i zeleniju budućnost budući da je tema ovogodišnjeg takmičenja cirkularna ekonomija.Video materijal sa radionica dostupan je na Yuotube kanalu Tehnološko-metalurški fakultet UB:

Učenici-takmičari imaju rok da pošalju svoja preliminarnih rešenja do srede, 23.03.2022. godine u 23.59 časova. Do 15 najboljih timova će se plasirati u finale, 01.04.2022. godine, gde će pred stručnim žirijem prezentovati svoje rešenje studije slučaja. Finale će biti organizovano uživo na Tehnološko-metalurškom fakultetu, a biće i strimovano preko Youtube kanala fakulteta. Sve najaktuelnije informacije o takmičenju se mogu naći i na društvenim mrežama TMF-a (Instagram: tmf.ub, Facebook: https://www.facebook.com/tmfub) i saveza studenata TMF-a (Instagram: sptmfub, Facebook: https://www.facebook.com/SPTMF).

 

 

 

 

Izveštaj sa Tech Case Study 2021.

Izveštaj sa Tech Case Study 2020.

Izveštaj sa Tech Case Study 2019.