Навигација

Технолошка студија случаја 2020

Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду заједно са Студентским парламентом факултета је организовао oве године Другу технолошку студију случаја „Тech Case Study 2020“ уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и уз подршку Шведске амбасаде кроз пројекат „ИЕД Србија“. Такмичење окупља ученике 3. и 4. разреда средње школе са територије читаве Србије и пружа им прилику да се упознају са професијом инжењера кроз решавање реалних проблема из области одрживог развоја.

Десет најбољих тимова се надметало у финалу, 10.06.2020. године које су свечано отворили саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Драган Сатарић,  први секретар Aмбасаде Шведске, Ида Ројтерсверд и декан факултета, проф. др Петар Ускоковић истичући значај промовисања науке, нових технологија и заштите животне средине.

Финалисти и организатори Друге технолошке студије случаја „Тech Case Study 2020“

Отварање Друге технолошке студије случаја „Тech Case Study 2020“:
Петар Ускоковић, Декан ТМФ; Ида Ројтeсвeрд, амбасада  Краљевине Швeдскe и
Драган Сатарић, МПНТР (с лeва на дeсно)

Због епидемиолошких мера је био ограничен број места у сали, али су сви заинтересовани могли да прате финале овогодишње Технолошке студије случаја онлајн. Финале је стримовано на Jутјуб каналу Технолошко-металуршког факултета УБ:

https://www.youtube.com/channel/UCBlTN7SjJUwR2j6ZB_kbF0Q

Гледаоци су могли да гласају и да подрже своје фаворите, а гласови публике су узети у обзир приликом доделе награда, уз гласове стручног жирија. Стручни жири су чинили први секретар Амбасаде Шведске Ида Ројтерсверд, координатор за заштиту животне средине у МК групи Др Беата Фридрих, продекан за наставу Технолошко-металуршког факултета проф. др Зорица Кнежевић Југовић, испред организационог тима “Теch Case Study 2020” ас. др Александра Ђукић Вуковић и студент продекан Технолошко-металуршког факултета Владимир Смуђа.

Три најбоље пласирана тима у финалу „Tech case study 2020“ су:

1.    „5a“ из 5. београдске гимназије: Мила Марић, Марко Гало, Тодор Димитријевић, Марко Вуканац
2.    „Деветари“ из 9. београдске гимназије: Милица Поповић, Владимир Стаменковић, Урош Бјелица, Петар Кујучев
3.    „Мг“ из Математичке гимназије: Филип Колџић, Михаило Милошевић, Стефан Радојичић.

Првопласирани тим „5a“ из 5. београдске гимназије:
Мила Марић, Марко Гало, Тодор Димитријевић, Марко Вуканац

Другопласирани тим „Деветари“ из 9. београдске гимназије:
илица Поповић, Владимир Стаменковић, Урош Бјелица, Петар Кујучев

Трећепласирани тим „Мг“ из Математичке гимназије:
Филип Колџић, Михаило Милошевић, Стефан Радојичић

Три најбоља тима добила су путовање на Студентски бизнис форум, првопласирани тим је добио робне награде и специјалну награду – стипендију Технолошко-металуршког факултета, док је другопласирани тим добио и комплет књига за прву годину Технолошко-металуршког факултета. „ИЕД Србија“ је обезбедио додатне поклоне за све финалисте.

Ђаци су показали изузетну иновативност, креативност и завидно знање у области различитих технологија и заштити животне средине. Показали су да умеју да раде у тиму, надопуњују се, анализирају проблем и презентују своја решења, али изнад свега велику радозналост и ентузијазам на шта смо посебно поносни.

Честитамо свим финалистима, а посебно првопласираним тимовима и радујемо се да их поново сретнемо и гледамо како стасавају у изузетне стручњаке. За све финалисте биће припремљен коктел на факултету када се стекну адекватни услови, по окончању епидемије.

Посебно се захваљујемо свим професорима, истраживачима и студентима нашег факултета који су учествовали у припреми материјала за такмичење, колегама са пројекта „ИЕД Србија“ и професорима средњих школа и студентима-менторима. Координатор пројекта испред Студентског парламента Технолошко-металуршког факултета је био Момчило Цветковић, а модератор је била Даница Васовић.

Организациони тим „Теch Case Study 2020”

Декан ТМФ, проф. др Петар Ускоковић

Ида Ројтесвед, амбасада Краљевине Шведске

Др Фридрих Беата, МК група, члан жирија

Продекан за наставу, ТМФ проф. др Зорица Кнежевић-Југовић, члан жирија

Студент продекан ТМФ, Владимир Смуђа, члан жирија

Асистент др Александра Ђукић-Вуковић, организациони тим
"Tech Case Study 2020" са ТМФ и члан жирија 

Момчило Цветковић, Координатор пројекта испред
Студентског парламента Технолошко-металуршког факултета

Даница Васовић из Студентског парламента ТМФ, модератор такмичења

 

 

На овој страници можете пронаћи све информације о Технолошкој студији случаја 2020 – Tech case study 2020, коју за ученике завршних разреда средњих школа по други пут организује Технолошко-металуршки факултет.

Пропозиције такмичења можете погледати овде.

Формулар за пријаву доступан је на адреси: http://bit.ly/TechCaseStudy2020

Информације о прошлогодишњој Технолошкој студији случаја 2019 – Tech case study 2019 можете погледати овде: полуфинале финале.