Навигација

Технолошка студија случаја 2020

Технолошко-металуршки факултет је овогодишње полуфинале Технолошке студијe случаја „Tech case study 2020“ организовао у измењеном формату - онлине у периоду од 16-21.05.2020. године. Технолошка студија случаја је настала на иницијативу Студентског парламента нашег факултета, а пројекат је подржало Министарства просвете, науке и технолошког развоја као и Шведска амбасада кроз пројекат ИЕД Србија.

Интересовање средњошколских тимова је и ове године било велико – опробали су се у улози технолога и решавали реалне проблема из праксе. Овогодишња студија случаја је конципирана на искуству и изазовима са којима се срећу колеге из Центра за чистију производњу Србије кроз пројекат ИЕД Србија.

Професори и истраживачи нашег факултета су припремили видео материјал који су користили средњошколци у полуфиналу, a приликом решавања студије случаја, средњошколски тимови су имали и подршку наших студената-ментора. Прилози са такмичења су доступни на Youtube каналу Технолошко-металуршког факултета УБ:

Квалитет пристиглих прелиминарних решења је био изузетан и стручни жири је одабрао 10 тимова који ће се надметати у финалу:

  1. Петничари
  2. Мг
  3. Деветари
  4. Први_тим
  5. Нимбус
  6. Алхемичари
  7. Ковид-19
  8. Грин форс
  9. Опстанак

Честитамо и видимо се у финалу 10.06.2020. године!

Да би омогућили свим заинтересованима да прате финале овогодишње Технолошке студије случаја и имајући у виду специфичности везане за епидемиолошку ситуацију, финале ће бити стримовано преко друштвених мрежа. Биће омогућено гласање онлине и сви заинтересовани ће моћи да подрже своје фаворите. Гласови публике ће се узети у обзир приликом доделе награда.


Честитамо свим ученицима, а посебно финалистима и радујемо се сусрету у Финалу „Tech case study 2020“ или у клупама ТМФ-а у наредној школској години!

 

На овој страници можете пронаћи све информације о Технолошкој студији случаја 2020 – Tech case study 2020, коју за ученике завршних разреда средњих школа по други пут организује Технолошко-металуршки факултет.

Пропозиције такмичења можете погледати овде.

Формулар за пријаву доступан је на адреси: http://bit.ly/TechCaseStudy2020

Информације о прошлогодишњој Технолошкој студији случаја 2019 – Tech case study 2019 можете погледати овде: полуфинале финале.