Навигација

Финале Прве технолошке студије случаја „Tech case study 2019“

Опште вести

Студентски парламент Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду, заједно са професорима и истраживачима факултета, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја организовао је ове године Прву технолошку студија случаја „Tech case study 2019“.

Кроз два полуфинала преко 100 средњошколаца из целе Србије је имало прилику да се упозна са послом инжењера технологије и да се опробају у инжењерским вештинама кроз реалан проблем. Најбољих дванаест тимова се надметало у Финалу, 07.05.2019. године на Технолошко-металуршком факултету. Финале су отворили ректорка Универзитета у Београду, проф. др Иванка Поповић, пом. министра просвете, науке и технолошког развоја, др Саша Лазовић и декан Технолошко-металуршког факултета, проф. др Петар Ускоковић истакавши значај промоције науке и инжењерства.

Замена сламчица од конвенционале једнократне пластике новим материјалима био је изазован задатак за будуће бруцоше. Дванаест најбољих тимова представили су своја решења пред петочланом комисијом коју су чинили др Бојана Вукадиновић, дипл. инг. испред Центра за чистију производњу Технолошко-металуршког факултета, мр Светислав Пузић, дипл. инг., директор производње Фрезенијус Медикал Кер Србија (енг. Fresenius Medical Care Serbia) , проф. др Мелина Калагасидис Крушић, продекан за кадрове Технолошко-металуршког факултета, ас. др Александра Ђукић Вуковић и студент продекан Технолошко-металуршког факултета Владимир Смуђа.

Ђаци су показали изузетну иновативност, креативност, али и завидно знање у области технологије и различитих аспеката заштите животне средине.

Четири најбоље пласирана тима  финалу „Tech case study 2019“ су:

1.    „4. Гимназија“ из 4. београдске гимназије: Симонида Савић, Милан Ивановић
2.    „Шећерлеме“ из Гимназије у Лазаревцу: Ана Васиљевић, Лана Радовановић, Анђела Тонић, Николија Ђурђевић
3.    „Феникс“ из Гимназије у Лазаревцу: Злата Остојић, Сара Јевтић, Урош Бојанић
4.    „Трофазна мачка“ из 14. београдске гимназије: Теа Даниловић, Исидора Капор, Милица Бојовић

Најбоље пласирани тимови су освојили учешће на петодневном Студентском бизнис форуму на Златибору, а првопласирани тим и стипендију Технолошко-металуршког факултета, док ће чланови другопласираног тима добити комплете књига за прву годину основних академских студија на факултету.

Честитамо победницима, а свим учесницима се захваљујемо и радујемо се да вас поново сретнемо, можда већ ове јесени на факултету!

Посебно се захваљујемо и свим професорима, истраживачима и студентима који су учествовали у реализацији овог догађаја!

Студентски парламент и декански колегијум ТМФ-а

Победници:
4. Гимназија“ из 4. београдске гимназије
Симонида Савић и Милан Ивановић

Друго место:
„Шећерлеме“ из Гимназије у Лазаревцу
Ана Васиљевић, Лана Радовановић, Анђела Тонић, Николија Ђурђевић

Треће место:
„Феникс“ из Гимназије у Лазаревцу
Злата Остојић, Сара Јевтић, Урош Бојанић

Отварање финала:

Излагање победника:

Излагање учесника финала у Свечаној сали ТМФ:

Студенти координатори: