Навигација

Архива вести

Серија вебинара посвећених патентној заштити

Опште вести

Завод за интелектуалну својину организује вебинаре посвећене патентној заштити. Током марта, априла и маја, одржаће се шест вебинара током којих ће се учесници упознати са најважнијим темама у вези са заштитом проналазака.

Пријавите се за учешће на вебинару по избору попуњавањем контакт форме на следећем линку.

Финале Tech Case study такмичења за студенте и представљање TehnoNexusa

Опште вести

У четвртак 14. марта 2024. године одржавају се два велика догађаја у Свечаној сали ТМФ.

Презентација Иновационог инкубатора ТМФ TehnoNexus и финале Tech case study такмичења за студенте које је организовано у сарадњи са компанијом Tigar Tyres

Отворене пријаве за Danube Cup 2024

Студентске вести

Са задовољством вас обавештавамо да је Универзитет у Београду и ове године партнер студентског стартап такмичења  <https://danubecup.eu/> Danube Cup, отвореног за стартап тимове који већ развијају пословну прилику, потврђену барем на локалном нивоу.

Позив за заинтересоване студентске стартап тимове на Универзитету у Београду отворен је до 31. марта 2024. године.

Отворена врата ТМФ-а

Опште вестиСтудентске вести

Са задовољством вас позивамо да нам се придружите на Дану отворених врата Технолошко-металуршког факултета и да заједно са професорима и студентима завирите у свет технологије 23. марта 2024. године, са почетком од 10 часова до 17 часова.

Обавештење о промени сатнице приступног предавања ХИ

Опште вести

Обавештавамо вас да је сатница за приступно предавање, које је заказано за 27.02.2024. (уторак) у Свечаној сали, за кандидаткињу др Верицу Ђорђевић, која се пријавила на конкурс за избор једног доцента за ужу научну област Хемијско инжењерство на тему: "Фармакокинетички модели", померено на 13 часова.

Распоред часова у летњем семестру школске 2023/2024. године

Студентске вести

Распоред часова на основним академским студијама за све студенте у летњем семестру школске 2023/2024. године можете погледати кликом на следећи линк.

Настава за све студенте почиње у уторак 27. фебруара. Понедељак 26. фебруар биће надокнађен у суботу 2. марта.

Конкурс за доделу Награде Веселина Лучића

Опште вести

Расписује се Конкурс за доделу 4 (четири) Награде Веселина Лучића за 2024. годину, за најбоље научно односно стручно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду, објављено у 2023. години.

Рок за пријаву је од 1. марта до 30. априла 2024. године.

Отворене пријаве за Circle U. летње школе

Студентске вести

Универзитет у Београду, као чланица алијансе Circle U., објављује конкурс за Circle U. летње школе из области глобалног здравља, демократије и климатских промена.

Конкурс је отворен до 29. фебруара, а више информација о условима, процедури и процесу пријаве, можете наћи на: https://www.circle-u.eu/opportunities/students/summer-schools/

Обавештење о пријави слушања предмета у летњем семестру - основне академске студије

Студентске вести

Пријава слушања предмета (упис летњег семестра), за све студенте основних академских студија обавиће се у периоду од 20. фебруара до 23. фебруара до 13 часова преко веб портала за студенте.

Наградни конкурс фонда Ненада М. Костића за најбоље дипломске или мастер радове из свих области чисте и примењене хемије

Студентске вести

Фонд намерава да награди ауторе и похвали менторе двају најбољих радова одбрањених у периоду од 1. априла 2023. до 31. марта 2024. године. Новчане награде износиће 1150 односно 1000 евра. Ненаграђени кандидати добиће по један графички лист српских ликовних уметника.