Навигација

Полуфинале четврте Технолошке студије случаја

Опште вестиСтудентске вести

Технолошко-металуршки факултет је посетило преко 150 ученика и професора из целе Србије у оквиру полуфинала Технолошке студије случаја “Tech Case Study 2022” у суботу 19.03.2022. године. На отварању је такмичаре поздравио проф. др Петар Ускоковић, декан факултета, истакавши значај тимског рада и креативних идеја младих као покретача нових решења за проблеме са којима се друштво сусреће данас. Потом је ученике путем видео поруке поздравила и Њена Екселенција, амбасадорка Шведске у Србији, Аника Бен Давид и Његова Екселенција, амбасадор Норвешке у Србији, Јерн Еуген Јелстад. Студент продекан факултета, Петар Обрадовић, је потом пожелео ученицима леп и забаван дан на факултету као и успех на такмичењу.

Уводно предавање на тему циркуларне економије и зелене транзиције су припремиле колеге са пројеката еВОЦ и ИЕД Србија који подржавају такмичење и ове године. За госте су професори и истраживачи факултета припремили бројне радионице, а потом је представљен задатак за овогодишњу Технолошку студију случаја. Било је велико задовољство видети толико младих заинтересованих за технологије и зеленију будућност будући да је тема овогодишњег такмичења циркуларна економија.Видео материјал са радионица доступан је на Yuotube каналу Технолошко-металуршки факултет УБ:

Ученици-такмичари имају рок да пошаљу своја прелиминарних решења до среде, 23.03.2022. године у 23.59 часова. До 15 најбољих тимова ће се пласирати у финале, 01.04.2022. године, где ће пред стручним жиријем презентовати своје решење студије случаја. Финале ће бити организовано уживо на Технолошко-металуршком факултету, а биће и стримовано преко Youtube канала факултета. Све најактуелније информације о такмичењу се могу наћи и на друштвеним мрежама ТМФ-а (Instagram: tmf.ub, Facebook: https://www.facebook.com/tmfub) и савеза студената ТМФ-а (Instagram: sptmfub, Facebook: https://www.facebook.com/SPTMF).

 

 

 

 

Извештај са Tech Case Study 2021.

Извештај са Tech Case Study 2020.

Извештај са Tech Case Study 2019.