Navigacija

Sporazum o saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine:

Opšte vestiStudentske vesti

U Beogradu je danas, 06.11.2023, potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije i Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U ime Ministarstva, sporazum je potpisala Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, a ispred TMF, dekan, prof. dr Petar Uskoković.

Ovim Sporazumom predviđeno je da se za naše studente završne godine osnovnih studija i studente master i doktorskih studija organizuje kurs pod nazivom:

''Primena propisa iz oblasti zaštite životne sredine:
od teorije do prakse''.

Predavanja će našim studentima držati stručnjaci iz Ministarstva, i to u prostorijama Tehnološko-metalurškog fakulteta. Težište u predavanjima biće postavljeno na regulativni okvir i ciljeve izmena zakona iz oblasti zaštite životne sredine, kao i na predstavljanje primera dobre prakse.

Kurs će biti realizovan tokom zimskog semestra školske 2023/2024. godine kroz predavanja na sledeće teme:

- upravljanje otpadom i otpadnim vodama;
- procena uticaja;
- zaštita vazduha;
- klimatske promene;
- industrijsko zagađenje;
- upravljanje hemikalijama;
- održivi razvoj;
- cirkularna ekonomija;
- evropske integracije.

Nakon završenog kursa, studenti će dobiti sertifikat o pohađanju, a znanja koja će usvojiti biće korisna za njihovu dalju karijeru.

Obaveštenje


Pozivamo vas da se prijavite da budete polaznici kursa koji će biti organizovan u 8 termina (prvo predavanje je planirano za četvrtak 16.11.2023. od 14.00 do 16.00 u svečanoj sali). Po dogovoru biće organizovan i obilazak industrijskih postrojenja. 

Takođe, zainteresovani studenti će moći i da obave praksu u Ministarstvu ili u kompaniji koja bude partner dešavanja.

Na kraju kursa predviđeno je polaganje testa i dobijanje sertifikata o završenoj obuci.

Mole se svi zainteresovani da se emailom, (na: nid@tmf.bg.ac.rs) prijave do ponedeljka 13.11.2023. kako bismo organizovali grupu polaznika. U emailu navesti ime i prezime, broj indeksa, nivo studija (OSA, MAS ili DAS) i studijski program koji pohađate, sa trenutnim prosekom na OAS, ili prosekom završenih prethodnih nivoa studija, ako ste na MAS ili DAS studijama.