Навигација

Споразум о сарадњи са Министарством заштите животне средине:

Опште вестиСтудентске вести

У Београду је данас, 06.11.2023, потписан споразум о сарадњи између Министарства заштите животне средине Републике Србије и Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду.

У име Министарства, споразум је потписала Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, а испред ТМФ, декан, проф. др Петар Ускоковић.

Овим Споразумом предвиђено је да се за наше студенте завршне године основних студија и студенте мастер и докторских студија организује курс под називом:

''Примена прописа из области заштите животне средине:
од теорије до праксе''.

Предавања ће нашим студентима држати стручњаци из Министарства, и то у просторијама Технолошко-металуршког факултета. Тежиште у предавањима биће постављено на регулативни оквир и циљеве измена закона из области заштите животне средине, као и на представљање примера добре праксе.

Курс ће бити реализован током зимског семестра школске 2023/2024. године кроз предавања на следеће теме:

- управљање отпадом и отпадним водама;
- процена утицаја;
- заштита ваздуха;
- климатске промене;
- индустријско загађење;
- управљање хемикалијама;
- одрживи развој;
- циркуларна економија;
- европске интеграције.

Након завршеног курса, студенти ће добити сертификат о похађању, а знања која ће усвојити биће корисна за њихову даљу каријеру.

Обавештење


Позивамо вас да се пријавите да будете полазници курса који ће бити организован у 8 термина (прво предавање је планирано за четвртак 16.11.2023. од 14.00 до 16.00 у свечаној сали). По договору биће организован и обилазак индустријских постројења. 

Такође, заинтересовани студенти ће моћи и да обаве праксу у Министарству или у компанији која буде партнер дешавања.

На крају курса предвиђено је полагање теста и добијање сертификата о завршеној обуци.

Моле се сви заинтересовани да се емаилом, (на: nid@tmf.bg.ac.rs) пријаве до понедељка 13.11.2023. како бисмо организовали групу полазника. У емаилу навести име и презиме, број индекса, ниво студија (ОСА, МАС или ДАС) и студијски програм који похађате, са тренутним просеком на ОАС, или просеком завршених претходних нивоа студија, ако сте на МАС или ДАС студијама.