Naučna oblast | Analitička hemija |
---|---|
Datum izbora u zvanje | 26. oktobar 2023. |
Predmeti
14D001 | 14D001 - Vode u termoenergetici |
14D021 | 14D021 - Hemometrija |
14D189 | 14D189 - Analitičke metode u kontroli procesa |
14MHKK9 | 14MHKK9 - Hemijski senzori u kontroli kvaliteta |
14HKK413 | 14HKK413 - Osnovi hemometrije |
22D11 | 22D11 - Hemometrija |
22D65 | 22D65 - Hemijski senzori |
22ZP21 | 22ZP21 - Analitička hemija |
22KK32 | 22KK32 - Elektroanalitičke metode |
22KK47 | 22KK47 - Upravljanje procesima |
22MHMKP | 22MHMKP - Hemijske metode za kontrolu i praćenje procesa |
22MHMKP1 | 22MHMKP1 - Hemijske metode za kontrolu i praćenje procesa |
ZP21 | ZP21 - Analitička hemija |
ZP44 | ZP44 - Stručna praksa |
MZH6 | MZH6 - Hemijske metode za kontrolu i praćenje procesa |
HKK38 | HKK38 - Analitičke tehnike u kontroli kvaliteta |
HKK410 | HKK410 - Elektroanalitičke metode |
Legenda:
ZP...,14ZP... | zajednički predmet na osnovnim akademskim studijama (OAS) |
---|---|
T...,14T... | tekstilna tehnologija (OAS) |
H...,14H... | hemijsko inženjerstvo (OAS) |
B...,14b... | biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija (OAS) |
IŽS, 14IŽS... | inženjerstvo zaštite životne sredine (OAS) |
MIN...,4MIN... | metalurško inženjerstvo (OAS) |
IIM...,14IIM... | inženjerstvo materijala (OAS) |
IGI...,14IGI... | grafičko inženjerstvo, dizajn i ambalaža (OAS) |
M...,14M... | master studije |
D...,14D... | doktorske studije |
Mentorstvo
Doktorske akademske studije
- Modifikacija, karakterizacija i primena ugljeničnih materijala dobijenih karbonizacijom biomase komina šljive i smokve, Đurica Katnić, 30.09.2024.
- Hemometrijski pristup ispitivanju uticaja hemijskih svojstava elektrofilterskog pepela, zeolita i bentonita na svojstva ekološki prihvatljivih građevinskih materijala, Nevenka Mijatović, 10.02.2022.
Master akademske studije
- Kontrola kvaliteta osnovnih sirovina za izradu livenih kompozitnih raketnih goriva, Dragana Lazović, 30.09.2024.
- Primena "statističke kontrole procesa" (SPC) za praćenje i kontrolu kvaliteta doziranja hemikalija prilikom izrade pneumatika, Mila Kostić, 30.09.2024.
- Uticaj parametara ekstrakcije na određivanje sadržaja ukupnih (poli)fenola u biljnim začinima, Irena Grozdanić, 30.09.2024.
- Određivanje sadržaja difenilamina u sferičnom barutu, Milica Matijašević, 30.09.2024.
- Hemometrijski pristup sintezi geopolimera na bazi letećeg pepela, Dušan Trajković, 20.09.2024.
- Određivanje sadržaja mineralnih komponenti u "Plazma" keksu, Teodora Stijović, 05.07.2024.
- Optimizacija metode mikrotalasne digestije za ekstrakciju i određivanje makro i mikroelemenata u letećem pepelu, Tatjana Đurović, 29.09.2023.
- Primena modifikovanih otpadnih celuloznih vlakana za uklanjanje sedativa iz vode, Katarina Miletić, 29.09.2023.
- Uticaj temperature digestije i odnosa kiselina na efekat ekstrakcije mikroelemenata i toksičnih elemenata iz pepela, Milica Vuković, 29.09.2023.
- Prerada i kontrola kvaliteta otpadne vode u procesu proizvodnje ambalaže od lakih metala, Mina Pavlović, 29.09.2023.
- Modifikacija otpadnih celuloznih materijala za uklanjanje kardiovaskularnih lekova iz vode, Kristina Kostić, 29.09.2023.
- Određivanje gvožđa u suplementima na bazi algi atomskom apsorpcionom spektrometrijom, Milica Dragutinović, 30.09.2022.
- Pregled metoda za određivanje teških metala u hrani, Iva Obućina, 30.09.2022.
- Primena alata kvaliteta u automobilskoj industriji, Katarina Simeunović, 30.09.2022.
- Određivanje mikroelemenata i elemenata u tragovima u uzorcima uglja i elektrofilterskog pepela iz termoelektrana u Srbiji, Sanja Vučić, 30.09.2022.
- Uporedni pregled metoda za određivanje aktivne komponente ibuprofena u lekovitim preparatima, Marijana Popadić, 22.09.2022.
- UV-spektrofotometrijsko određivanje citrata u vodenim rastvorima formulacija oralnih elektrolita, Marina Radosavljević, 14.07.2022.
- Kvalitet crne kafe koja se priprema i konzumira na tradicionalan način: Određivanje esencijalnih elemenata i kiselosti kafe, Vesna Matejić, 30.09.2021.
- Određivanje ukupnih kiselina i antocijana u crvenim vinima sa različitih geograafskih područja, Jana Jakovljević, 29.09.2021.
- Praćenje procesa proizvodnje i ispitivanje fizičko-hemijskih parametara kvaliteta trajnog slanog peciva, Mirjana Trajković, 27.08.2021.
- Makro i mikronutritivna analiza čokolade primenom metode ICP-OES, Milica Ćurčić, 30.09.2020.
- Prisustvo ostataka pesticida u napicima - određivanje organohlornih pesticida u čajevima, Tina Stanković, 30.09.2020.
- Uporedna analiza vitamina B grupe u multivitaminskim kompleksima metodama UV-Vis i HPLC, Ivana Marković, 30.09.2020.
- Analiza parametara kvaliteta konditorskih proizvoda, Kristina Vilimanović, 30.09.2020.
- Hemijsko-toksikološki uticaj PET ambalaže na bezbednost hrane i pića, Maja Urošević, 17.07.2020.
- Uporedna analiza metoda HPLC i UV-VIS spektrofotometrije za određivanje sadržaja kofeina u čajevima, Tanja Vasojević, 30.09.2019.
- Pregled hemijskih senzora i primena biosenzora u zaštiti životne sredine, Zvezdana Bosiljčić, 30.09.2019.
- Multielementna analiza crnog, zelenog, biljnih i voćnih čajeva primenom ICP-OES metode, Jelena Božović, 26.09.2018.
- Ispitivanje kvaliteta biljnih i aromatičnih čajeva određivanjem sadržaja jonskih vrsta, pH i vlage, Nikola Filipović, 26.09.2018.
- Praćenje efikasnosti faza u preradi rečne vode do kvaliteta vode za piće, Tatjana Anđelković, 26.09.2018.
- Ispitivanje sadržaja jonskih vrsta u pektinskim proizvodima primenom metode jonske hromatografije i određivanje ukupne kiselosti, Tanja Radmanović, 20.09.2018.
- Određivanje mikroelemenata i sadržaja pektina u pektinskim proizvodima na bazi voća, Milica Stojsavljević, 20.09.2018.
- Fizičko-hemijska karakterizacija površinskih voda - praćenje parametara kvaliteta vode Save i Dunava, Gordana Bojković, 30.09.2017.
- Optimizacija metode disperzije matrice na čvrstoj fazi (MSPD) za određivanje pesticida u medu LC-MS tehnikom, Vanja Lužnik, 30.09.2017.
- Ispitivanje kvaliteta tehnoloških, otpadnih i kotlovskih voda u papirnoj industriji, Jelisaveta Savčić, 29.09.2017.
- Uporedna analiza kvaliteta belih vina praćenjem fizičko-hemijskih parametara i sadržaja elemenata ICP-OES tehnikom, Aleksandra Novaković, 29.09.2017.
- Određivanje fizičko-hemijskih parametara i tragova metala u uzorcima crvenih vina tipa ROSE, Jovana Milanović, 29.09.2017.
- Određivanje aditiva i jonskih vrsta u osvežavajućim bezalkoholnim i energetskim pićima metodama HPLC i IC, Nataša Mladenović, 11.07.2017.
- Uporedna analiza kvaliteta piva praćenjem sadržaja mikro i makroelemenata ICP-OES tehnikom, Nevena Pavličević, 30.09.2016.
- Određivanje tragova i esencijalnih elemenata u uzorcima bistrih i kašastih voćnih sokova, Tanja Glogovac, 26.09.2016.
- Hemometrijski pristup analizi parametara kvaliteta vode Topčiderske reke, Milica Nikolić, 30.09.2015.
- Simultano određivanje sadržaja aditiva u proizvodima od mesa, Nevena Korać, 30.09.2015.
Osnovne akademske studije
- Određivanje natrijum-benzoata u hrani i napicima, Ena Stanišić, 30.09.2024.
- Određivanje sadržaja polifenola u ekstra devičanskom maslinovom ulju, Ana Maksimović, 23.09.2024.
- Opšti parametri kvaliteta i sadržaj polifenolnih jedinjenja u plodovima zamrznute maline sa područja Arilja, Tijana Erović, 20.09.2024.
- Određivanje ukupnih fenola, polifenolnih jedinjenja antocijana kao izvora antioksidativne aktivnosti vina, Anđelija Jojić, 10.09.2024.
- Određivanje mineralnog sastava začinskih biljaka, Marta Krupež, 26.08.2024.
- Optimizacija metode ekstrakcije strateški važnih elemenata iz letećeg pepela uglja, Mina Negojević, 09.07.2024.
- Određivanje hemijskih parametara kvaliteta plazma keksa, Teodora Stijović, 30.09.2023.
- Fizičko-hemijska karakterizacija i antioksidativna aktivnost odabranih vrsta gljiva, Nevena Ferdić, 30.09.2023.
- Uporedna analiza sadržaja teških metala i procena kvaliteta senki i pudera u prahu, Nina Marković, 27.09.2023.
- Optimizacija i modelovanje parametara metoda digestije u pripremi uzoraka letećeg pepela, Dušan Trajković, 07.09.2023.
- Određivanje sadržaja gvožđa u dijetetskim suplementima gvožđa AAS metodom, Jana Grijak, 30.09.2022.
- Određivanje sadržaja joda u jodiranoj kuhinjskoj soli redoks titracijom, Katarina Miletić, 12.09.2022.
- Određivanje mineralnog sastava meda metodom ICP-OES, Emilija Petrović, 30.08.2022.
- Određivanje sadržaja ukupnih kiselina u voćnim čajevima potenciometrijskom titracijom, Mila Kostić, 15.07.2022.
- Određivanje sadržaja askorbinske kiseline (vitamina C) u začinima jodometrijskom titricijom, Angelina Popić, 05.05.2022.
- Određivanje sadržaja izabranih fenolnih jedinjenja u uzorku crvenog vina Cabernet Sauvignon & Merlot Vinarije Živković, Ilija Živković, 30.09.2021.
- Određivanje koncentracije limunske kiseline u voćnim sokovima potenciometrijskom titracijom, Marina Radosavljević, 15.09.2021.
- Uporedna analiza sadržaja kofeina u instant kafi spektrofotometrijskom metodom i metodom tečne hromatografije, Valentina Pavlović, 12.07.2021.
- Ispitivanje kvaliteta belih sireva sa teritorije čačanskog okruga, Danijela Glavonjić, 25.05.2021.
- Sadržaj i značaj polifenolnih jedinjenja kao antioksidanasa u voću, suvom voću i voćnim prerađevinama, Sanja Vučić, 14.04.2021.
- Uporedno određivanje sadržaja magnezijuma u mineralnim kompleksima i imunopreparatima kompleksometrijskom titracijom, Milica Dragutinović, 03.03.2021.
- Prikaz proizvodnje i kontrola parametara kvaliteta pekarskog kvasca, Jana Jakovljević, 30.09.2020.
- Prerada i kontrola kvaliteta vode od sirove podzemne do vode za piće, Vesna Matejić, 30.09.2020.
- Kompleksometrijsko određivanje sadržaja cinka kao aktivne komponente u imunopreparatima i mineralnim kompleksima, Iva Obućina, 10.09.2020.
- Spektrometrijsko određivanje vitamina B6 (piridoksin hidrohlorida) u vitaminskim preparatima na bazi B kompleksa, Bojana Stanković, 29.06.2020.
- Primena i validacija UV-VIS spektrometrijske metode za određivanje riboflavina (vitamina B2) u dijetetskim suplementima na bazi B kompleksa, Ivana Marković, 18.09.2019.
- Priprema i kontrola parametara kvaliteta vode u farmaceutskoj industriji, Nenad Radić, 25.04.2019.
- Uporedna analiza parametara kvaliteta kašica za bebe na bazi voća, Katarina Simeunović, 19.03.2019.
- Simultano određivanje jonskih vrsta i fizičko-hemijskih parametara u različitim tipovima pasti za zube, Zvezdana Bosiljčić, 28.09.2018.
- Određivanje tragova pesticida u voću i povrću, Snežana Veljković, 28.09.2018.
- Određivanje sadržaja natrijum-hlorida i stepena kiselosti u testeninama, Renata Meheš, 01.06.2018.
- Određivanje sadržaja natrijum-hlorida i natrijum-hidroksida u trajnom slanom pecivu, Ivana Simić, 30.09.2017.
- Određivanje tragova toksičnih elemenata u uzorcima voća i povrća, Jelena Božović, 30.09.2017.
- Uporedna analiza parametara kvaliteta mleka i jogurta sa različitim sadržajem mlečne masti dobijenih različitim tretmanima obrade, Tijana Stanišić, 27.09.2017.
- Određivanje lekovite aktivne komponente u preparatu "Cardiopirin", Dragana Stojković, 18.09.2017.
- Određivanje aktivne komponente u preparatima na bazi ibuprofena, Božica Terzić, 18.09.2017.
- Uporedna analiza kvaliteta piva različitog geografskog porekla, Nikola Filipović, 09.06.2017.
- Analiza kvaliteta vina različitog geografskog porekla određivanjem sadržaja ukupnih kiselina i ukupnog sumpor-dioksida, Teodora Nedić, 07.09.2016.
- Određivanje sadržaja natrijum-hlorida u mesnim prerađevinama, Marija Kojić, 30.09.2015.
- Određivanje kiselosti dečijih sokova na bazi voća, Milica Ćirić, 30.09.2015.
- Eksperimentalna karakterizacija fizičko-hemijskih svojstava lekovitih supstanci - Određivanje pKa vrednosti paracetamola, Milica Cvetković, 10.07.2015.
- Određivanje hemijske potrošnje kiseonika u simuliranim uzorcima otpadnih voda tekstilne industrije pre i posle uklanjanja boje, Jelena Marković, 21.05.2015.
- Ispitivanje fizičko-hemijskih parametara kvaliteta otpadne vode iz mesne industrije pre i posle obrade, Ivana Simić, 28.02.2015.
- Određivanje sadržaja ukupnih kiselina i ugljendioksida u gaziranim bezalkoholnim napicima, Dragana Obradović, 20.02.2015.
- Uporedna analiza metoda za određivanje hemijske potrošnje kiseonika u uzorcima voda, Aleksandra Koprić, 30.09.2014.
Osnovne studije
- Praćenje kvaliteta procesne vode u termoelektrani Kolubara a primenom elektroanalitičkih metoda od sirove vode do kondenzata, Jelena Milivojević, 13.07.2015.