Навигација

проф. др Драгана Живојиновић

Ванредни професор
Катедра за аналитичку хемију и контролу квалитета

ТМФ - велика зграда, канцеларија 206

011/3303644
локал644
Научна областАналитичка хемија
Датум избора у звање 26. октобар 2023.

Предмети

14Д00114Д001 - Воде у термоенергетици
14Д02114Д021 - Хемометрија
14Д18914Д189 - Аналитичке методе у контроли процеса
14МХКК914МХКК9 - Хемијски сензори у контроли квалитета
14ХКК41314ХКК413 - Основи хемометрије
22Д1122Д11 - Хемометрија
22Д6522Д65 - Хемијски сензори
22ЗП2122ЗП21 - Аналитичка хемија
22КК3222КК32 - Електроаналитичке методе
22КК4722КК47 - Управљање процесима
22МХМКП22МХМКП - Хемијске методе за контролу и праћење процеса
22МХМКП122МХМКП1 - Хемијске методе за контролу и праћење процеса
ЗП21ЗП21 - Аналитичка хемија
ЗП44ЗП44 - Стручна пракса
МЗХ6МЗХ6 - Хемијске методе за контролу и праћење процеса
ХКК38ХКК38 - Аналитичке технике у контроли квалитета
ХКК410ХКК410 - Електроаналитичке методе

Легенда:

ЗП...,14ЗП...заједнички предмет на основним академским студијама (ОАС)
Т...,14Т...текстилна технологија (ОАС)
Х...,14Х...хемијско инжењерство (ОАС)
Б...,14б...биохемијско инжењерство и биотехнологија (ОАС)
ИЖС, 14ИЖС...инжењерство заштите животне средине (ОАС)
МИН...,4МИН...металуршко инжењерство (ОАС)
ИИМ...,14ИИМ...инжењерство материјала (ОАС)
ИГИ...,14ИГИ...графичко инжењерство, дизајн и амбалажа (ОАС)
М...,14М...мастер студије
Д...,14Д...докторске студије

Менторство

Докторске академске студије

  • Хемометријски приступ испитивању утицаја хемијских својстава електрофилтерског пепела, зеолита и бентонита на својства еколошки прихватљивих грађевинских материјала, Невенка Мијатовић, 10.02.2022.

Мастер академске студије

  • Утицај температуре дигестије и односа киселина на ефекат екстракције микроелемената и токсичних елемената из пепела, Милица Вуковић, 29.09.2023.
  • Примена модификованих отпадних целулозних влакана за уклањање седатива из воде, Катарина Милетић, 29.09.2023.
  • Модификација отпадних целулозних материјала за уклањање кардиоваскуларних лекова из воде, Кристина Костић, 29.09.2023.
  • Оптимизација методе микроталасне дигестије за екстракцију и одређивање макро и микроелемената у летећем пепелу, Татјана Ђуровић, 29.09.2023.
  • Прерада и контрола квалитета отпадне воде у процесу производње амбалаже од лаких метала, Мина Павловић, 29.09.2023.
  • Одређивање микроелемената и елемената у траговима у узорцима угља и електрофилтерског пепела из термоелектрана у Србији, Сања Вучић, 30.09.2022.
  • Преглед метода за одређивање тешких метала у храни, Ива Обућина, 30.09.2022.
  • Примена алата квалитета у аутомобилској индустрији, Катарина Симеуновић, 30.09.2022.
  • Одређивање гвожђа у суплементима на бази алги атомском апсорпционом спектрометријом, Милица Драгутиновић, 30.09.2022.
  • Упоредни преглед метода за одређивање активне компоненте ибупрофена у лековитим препаратима, Маријана Попадић, 22.09.2022.
  • УВ-спектрофотометријско одређивање цитрата у воденим растворима формулација оралних електролита, Марина Радосављевић, 14.07.2022.
  • Квалитет црне кафе која се припрема и конзумира на традиционалан начин: Одређивање есенцијалних елемената и киселости кафе, Весна Матејић, 30.09.2021.
  • Одређивање укупних киселина и антоцијана у црвеним винима са различитих геограафских подручја, Јана Јаковљевић, 29.09.2021.
  • Праћење процеса производње и испитивање физичко-хемијских параметара квалитета трајног сланог пецива, Мирјана Трајковић, 27.08.2021.
  • Анализа параметара квалитета кондиторских производа, Кристина Вилимановић, 30.09.2020.
  • Присуство остатака пестицида у напицима - одређивање органохлорних пестицида у чајевима, Тина Станковић, 30.09.2020.
  • Упоредна анализа витамина B групе у мултивитаминским комплексима методама UV-Vis и HPLC, Ивана Марковић, 30.09.2020.
  • Макро и микронутритивна анализа чоколаде применом методе ICP-OES, Милица Ћурчић, 30.09.2020.
  • Хемијско-токсиколошки утицај PET амбалаже на безбедност хране и пића, Маја Урошевић, 17.07.2020.
  • Преглед хемијских сензора и примена биосензора у заштити животне средине, Звездана Босиљчић, 30.09.2019.
  • Упоредна анализа метода HPLC и UV-VIS спектрофотометрије за одређивање садржаја кофеина у чајевима, Тања Васојевић, 30.09.2019.
  • Мултиелементна анализа црног, зеленог, биљних и воћних чајева применом ICP-OES методе, Јелена Божовић, 26.09.2018.
  • Праћење ефикасности фаза у преради речне воде до квалитета воде за пиће, Татјана Анђелковић, 26.09.2018.
  • Испитивање квалитета биљних и ароматичних чајева одређивањем садржаја јонских врста, pH и влаге, Никола Филиповић, 26.09.2018.
  • Одређивање микроелемената и садржаја пектина у пектинским производима на бази воћа, Милица Стојсављевић, 20.09.2018.
  • Испитивање садржаја јонских врста у пектинским производима применом методе јонске хроматографије и одређивање укупне киселости, Тања Радмановић, 20.09.2018.
  • Оптимизација методе дисперзије матрице на чврстој фази (MSPD) за одређивање пестицида у меду LC-MS техником, Вања Лужник, 30.09.2017.
  • Физичко-хемијска карактеризација површинских вода - праћење параметара квалитета воде Саве и Дунава, Гордана Бојковић, 30.09.2017.
  • Одређивање физичко-хемијских параметара и трагова метала у узорцима црвених вина типа ROSE, Јована Милановић, 29.09.2017.
  • Упоредна анализа квалитета белих вина праћењем физичко-хемијских параметара и садржаја елемената ICP-OES техником, Александра Новаковић, 29.09.2017.
  • Испитивање квалитета технолошких, отпадних и котловских вода у папирној индустрији, Јелисавета Савчић, 29.09.2017.
  • Одређивање адитива и јонских врста у освежавајућим безалкохолним и енергетским пићима методама HPLC и IC, Наташа Младеновић, 11.07.2017.
  • Упоредна анализа квалитета пива праћењем садржаја микро и макроелемената ICP-OES техником, Невена Павличевић, 30.09.2016.
  • Одређивање трагова и есенцијалних елемената у узорцима бистрих и кашастих воћних сокова, Тања Глоговац, 26.09.2016.
  • Хемометријски приступ анализи параметара квалитета воде Топчидерске реке, Милица Николић, 30.09.2015.
  • Симултано одређивање садржаја адитива у производима од меса, Невена Кораћ, 30.09.2015.

Основне академске студије

  • Физичко-хемијска карактеризација и антиоксидативна активност одабраних врста гљива, Невена Фердић, 30.09.2023.
  • Одређивање хемијских параметара квалитета плазма кекса, Теодора Стијовић, 30.09.2023.
  • Упоредна анализа садржаја тешких метала и процена квалитета сенки и пудера у праху, Нина Марковић, 27.09.2023.
  • Оптимизација и моделовање параметара метода дигестије у припреми узорака летећег пепела, Душан Трајковић, 07.09.2023.
  • Одређивање садржаја гвожђа у дијететским суплементима гвожђа ААС методом, Јана Гријак, 30.09.2022.
  • Одређивање садржаја јода у јодираној кухињској соли редокс титрацијом, Катарина Милетић, 12.09.2022.
  • Одређивање минералног састава меда методом ICP-ОЕS, Емилија Петровић, 30.08.2022.
  • Одређивање садржаја укупних киселина у воћним чајевима потенциометријском титрацијом, Мила Костић, 15.07.2022.
  • Одређивање садржаја аскорбинске киселине (витамина Ц) у зачинима јодометријском титрицијом, Ангелина Попић, 05.05.2022.
  • Одређивање садржаја изабраних фенолних једињења у узорку црвеног вина Cabernet Sauvignon & Merlot Винарије Живковић, Илија Живковић, 30.09.2021.
  • Одређивање концентрације лимунске киселине у воћним соковима потенциометријском титрацијом, Марина Радосављевић, 15.09.2021.
  • Упоредна анализа садржаја кофеина у инстант кафи спектрофотометријском методом и методом течне хроматографије, Валентина Павловић, 12.07.2021.
  • Испитивање квалитета белих сирева са територије чачанског округа, Данијела Главоњић, 25.05.2021.
  • Садржај и значај полифенолних једињења као антиоксиданаса у воћу, сувом воћу и воћним прерађевинама, Сања Вучић, 14.04.2021.
  • Упоредно одређивање садржаја магнезијума у минералним комплексима и имунопрепаратима комплексометријском титрацијом, Милица Драгутиновић, 03.03.2021.
  • Прерада и контрола квалитета воде од сирове подземне до воде за пиће, Весна Матејић, 30.09.2020.
  • Приказ производње и контрола параметара квалитета пекарског квасца, Јана Јаковљевић, 30.09.2020.
  • Комплексометријско одређивање садржаја цинка као активне компоненте у имунопрепаратима и минералним комплексима, Ива Обућина, 10.09.2020.
  • Спектрометријско одређивање витамина B6 (пиридоксин хидрохлорида) у витаминским препаратима на бази B комплекса, Бојана Станковић, 29.06.2020.
  • Примена и валидација UV-VIS спектрометријске методе за одређивање рибофлавина (витамина Б2) у дијететским суплементима на бази Б комплекса, Ивана Марковић, 18.09.2019.
  • Припрема и контрола параметара квалитета воде у фармацеутској индустрији, Ненад Радић, 25.04.2019.
  • Упоредна анализа параметара квалитета кашица за бебе на бази воћа, Катарина Симеуновић, 19.03.2019.
  • Симултано одређивање јонских врста и физичко-хемијских параметара у различитим типовима пасти за зубе, Звездана Босиљчић, 28.09.2018.
  • Одређивање трагова пестицида у воћу и поврћу, Снежана Вељковић, 28.09.2018.
  • Одређивање садржаја натријум-хлорида и степена киселости у тестенинама, Рената Мехеш, 01.06.2018.
  • Одређивање трагова токсичних елемената у узорцима воћа и поврћа, Јелена Божовић, 30.09.2017.
  • Одређивање садржаја натријум-хлорида и натријум-хидроксида у трајном сланом пециву, Ивана Симић, 30.09.2017.
  • Упоредна анализа параметара квалитета млека и јогурта са различитим садржајем млечне масти добијених различитим третманима обраде, Тијана Станишић, 27.09.2017.
  • Одређивање активне компоненте у препаратима на бази ибупрофена, Божица Терзић, 18.09.2017.
  • Одређивање лековите активне компоненте у препарату "Cardiopirin", Драгана Стојковић, 18.09.2017.
  • Упоредна анализа квалитета пива различитог географског порекла, Никола Филиповић, 09.06.2017.
  • Анализа квалитета вина различитог географског порекла одређивањем садржаја укупних киселина и укупног сумпор-диоксида, Теодора Недић, 07.09.2016.
  • Одређивање садржаја натријум-хлорида у месним прерађевинама, Марија Којић, 30.09.2015.
  • Одређивање киселости дечијих сокова на бази воћа, Милица Ћирић, 30.09.2015.
  • Експериментална карактеризација физичко-хемијских својстава лековитих супстанци - Одређивање pKa вредности парацетамола, Милица Цветковић, 10.07.2015.
  • Одређивање хемијске потрошње кисеоника у симулираним узорцима отпадних вода текстилне индустрије пре и после уклањања боје, Јелена Марковић, 21.05.2015.
  • Испитивање физичко-хемијских параметара квалитета отпадне воде из месне индустрије пре и после обраде, Ивана Симић, 28.02.2015.
  • Одређивање садржаја укупних киселина и угљендиоксида у газираним безалкохолним напицима, Драгана Обрадовић, 20.02.2015.
  • Упоредна анализа метода за одређивање хемијске потрошње кисеоника у узорцима вода, Александра Копрић, 30.09.2014.

Основне студије

  • Праћење квалитета процесне воде у термоелектрани Колубара а применом електроаналитичких метода од сирове воде до кондензата, Јелена Миливојевић, 13.07.2015.