Научна област | Аналитичка хемија |
---|---|
Датум избора у звање | October 26, 2023 |
Предмети
14Д001 | 14D001 - Water in Thermal Power Plant |
14Д021 | 14D021 - Chemometrics |
14Д189 | 14D189 - Analytical methods in process control |
14МХКК9 | 14MHKK9 - Chemical Sensors in Quality Control |
14ХКК413 | 14HKK413 - Basics of Chemometrics |
22Д11 | 22D11 - Chеmometrics |
22Д65 | 22D65 - Hemijski senzori |
22ЗП21 | 22ZP21 - Analytical Chemistry |
22КК32 | 22KK32 - Electroanalytical methods |
22КК47 | 22KK47 - Process Control |
22МХМКП | 22MHMKP - Chemical methods for the control and monitoring of the processes |
22МХМКП1 | 22MHMKP1 - Chemical methods for the control and monitoring of the processes |
ЗП21 | ZP21 - Analytical Chemistry |
ЗП44 | ZP44 - Professional practice |
МЗХ6 | MZH6 - Chemical methods for the control and monitoring of the processes |
ХКК38 | HKK38 - Analytical Techniques in Quality Control |
ХКК410 | HKK410 - Electroanalytical methods |
Легенда:
ЗП...,14ЗП... | заједнички предмет на основним академским студијама (ОАС) |
---|---|
Т...,14Т... | текстилна технологија (ОАС) |
Х...,14Х... | хемијско инжењерство (ОАС) |
Б...,14б... | биохемијско инжењерство и биотехнологија (ОАС) |
ИЖС, 14ИЖС... | инжењерство заштите животне средине (ОАС) |
МИН...,4МИН... | металуршко инжењерство (ОАС) |
ИИМ...,14ИИМ... | инжењерство материјала (ОАС) |
ИГИ...,14ИГИ... | графичко инжењерство, дизајн и амбалажа (ОАС) |
М...,14М... | мастер студије |
Д...,14Д... | докторске студије |
Менторство
Докторске академске студије
- Хемометријски приступ испитивању утицаја хемијских својстава електрофилтерског пепела, зеолита и бентонита на својства еколошки прихватљивих грађевинских материјала, Невенка Мијатовић, 10.02.2022.
Мастер академске студије
- Одређивање садржаја минералних компоненти у "Плазма" кексу, Теодора Стијовић, 05.07.2024.
- Примена модификованих отпадних целулозних влакана за уклањање седатива из воде, Катарина Милетић, 29.09.2023.
- Утицај температуре дигестије и односа киселина на ефекат екстракције микроелемената и токсичних елемената из пепела, Милица Вуковић, 29.09.2023.
- Прерада и контрола квалитета отпадне воде у процесу производње амбалаже од лаких метала, Мина Павловић, 29.09.2023.
- Модификација отпадних целулозних материјала за уклањање кардиоваскуларних лекова из воде, Кристина Костић, 29.09.2023.
- Оптимизација методе микроталасне дигестије за екстракцију и одређивање макро и микроелемената у летећем пепелу, Татјана Ђуровић, 29.09.2023.
- Примена алата квалитета у аутомобилској индустрији, Катарина Симеуновић, 30.09.2022.
- Одређивање гвожђа у суплементима на бази алги атомском апсорпционом спектрометријом, Милица Драгутиновић, 30.09.2022.
- Одређивање микроелемената и елемената у траговима у узорцима угља и електрофилтерског пепела из термоелектрана у Србији, Сања Вучић, 30.09.2022.
- Преглед метода за одређивање тешких метала у храни, Ива Обућина, 30.09.2022.
- Упоредни преглед метода за одређивање активне компоненте ибупрофена у лековитим препаратима, Маријана Попадић, 22.09.2022.
- УВ-спектрофотометријско одређивање цитрата у воденим растворима формулација оралних електролита, Марина Радосављевић, 14.07.2022.
- Квалитет црне кафе која се припрема и конзумира на традиционалан начин: Одређивање есенцијалних елемената и киселости кафе, Весна Матејић, 30.09.2021.
- Одређивање укупних киселина и антоцијана у црвеним винима са различитих геограафских подручја, Јана Јаковљевић, 29.09.2021.
- Праћење процеса производње и испитивање физичко-хемијских параметара квалитета трајног сланог пецива, Мирјана Трајковић, 27.08.2021.
- Макро и микронутритивна анализа чоколаде применом методе ICP-OES, Милица Ћурчић, 30.09.2020.
- Упоредна анализа витамина B групе у мултивитаминским комплексима методама UV-Vis и HPLC, Ивана Марковић, 30.09.2020.
- Анализа параметара квалитета кондиторских производа, Кристина Вилимановић, 30.09.2020.
- Присуство остатака пестицида у напицима - одређивање органохлорних пестицида у чајевима, Тина Станковић, 30.09.2020.
- Хемијско-токсиколошки утицај PET амбалаже на безбедност хране и пића, Маја Урошевић, 17.07.2020.
- Преглед хемијских сензора и примена биосензора у заштити животне средине, Звездана Босиљчић, 30.09.2019.
- Упоредна анализа метода HPLC и UV-VIS спектрофотометрије за одређивање садржаја кофеина у чајевима, Тања Васојевић, 30.09.2019.
- Испитивање квалитета биљних и ароматичних чајева одређивањем садржаја јонских врста, pH и влаге, Никола Филиповић, 26.09.2018.
- Мултиелементна анализа црног, зеленог, биљних и воћних чајева применом ICP-OES методе, Јелена Божовић, 26.09.2018.
- Праћење ефикасности фаза у преради речне воде до квалитета воде за пиће, Татјана Анђелковић, 26.09.2018.
- Одређивање микроелемената и садржаја пектина у пектинским производима на бази воћа, Милица Стојсављевић, 20.09.2018.
- Испитивање садржаја јонских врста у пектинским производима применом методе јонске хроматографије и одређивање укупне киселости, Тања Радмановић, 20.09.2018.
- Физичко-хемијска карактеризација површинских вода - праћење параметара квалитета воде Саве и Дунава, Гордана Бојковић, 30.09.2017.
- Оптимизација методе дисперзије матрице на чврстој фази (MSPD) за одређивање пестицида у меду LC-MS техником, Вања Лужник, 30.09.2017.
- Упоредна анализа квалитета белих вина праћењем физичко-хемијских параметара и садржаја елемената ICP-OES техником, Александра Новаковић, 29.09.2017.
- Испитивање квалитета технолошких, отпадних и котловских вода у папирној индустрији, Јелисавета Савчић, 29.09.2017.
- Одређивање физичко-хемијских параметара и трагова метала у узорцима црвених вина типа ROSE, Јована Милановић, 29.09.2017.
- Одређивање адитива и јонских врста у освежавајућим безалкохолним и енергетским пићима методама HPLC и IC, Наташа Младеновић, 11.07.2017.
- Упоредна анализа квалитета пива праћењем садржаја микро и макроелемената ICP-OES техником, Невена Павличевић, 30.09.2016.
- Одређивање трагова и есенцијалних елемената у узорцима бистрих и кашастих воћних сокова, Тања Глоговац, 26.09.2016.
- Хемометријски приступ анализи параметара квалитета воде Топчидерске реке, Милица Николић, 30.09.2015.
- Симултано одређивање садржаја адитива у производима од меса, Невена Кораћ, 30.09.2015.
Основне академске студије
- Одређивање укупних фенола, полифенолних једињења антоцијана као извора антиоксидативне активности вина, Анђелија Јојић, 10.09.2024.
- Одређивање минералног састава зачинских биљака, Марта Крупеж, 26.08.2024.
- Оптимизација методе екстракције стратешки важних елемената из летећег пепела угља, Мина Негојевић, 09.07.2024.
- Физичко-хемијска карактеризација и антиоксидативна активност одабраних врста гљива, Невена Фердић, 30.09.2023.
- Одређивање хемијских параметара квалитета плазма кекса, Теодора Стијовић, 30.09.2023.
- Упоредна анализа садржаја тешких метала и процена квалитета сенки и пудера у праху, Нина Марковић, 27.09.2023.
- Оптимизација и моделовање параметара метода дигестије у припреми узорака летећег пепела, Душан Трајковић, 07.09.2023.
- Одређивање садржаја гвожђа у дијететским суплементима гвожђа ААС методом, Јана Гријак, 30.09.2022.
- Одређивање садржаја јода у јодираној кухињској соли редокс титрацијом, Катарина Милетић, 12.09.2022.
- Одређивање минералног састава меда методом ICP-ОЕS, Емилија Петровић, 30.08.2022.
- Одређивање садржаја укупних киселина у воћним чајевима потенциометријском титрацијом, Мила Костић, 15.07.2022.
- Одређивање садржаја аскорбинске киселине (витамина Ц) у зачинима јодометријском титрицијом, Ангелина Попић, 05.05.2022.
- Одређивање садржаја изабраних фенолних једињења у узорку црвеног вина Cabernet Sauvignon & Merlot Винарије Живковић, Илија Живковић, 30.09.2021.
- Одређивање концентрације лимунске киселине у воћним соковима потенциометријском титрацијом, Марина Радосављевић, 15.09.2021.
- Упоредна анализа садржаја кофеина у инстант кафи спектрофотометријском методом и методом течне хроматографије, Валентина Павловић, 12.07.2021.
- Испитивање квалитета белих сирева са територије чачанског округа, Данијела Главоњић, 25.05.2021.
- Садржај и значај полифенолних једињења као антиоксиданаса у воћу, сувом воћу и воћним прерађевинама, Сања Вучић, 14.04.2021.
- Упоредно одређивање садржаја магнезијума у минералним комплексима и имунопрепаратима комплексометријском титрацијом, Милица Драгутиновић, 03.03.2021.
- Прерада и контрола квалитета воде од сирове подземне до воде за пиће, Весна Матејић, 30.09.2020.
- Приказ производње и контрола параметара квалитета пекарског квасца, Јана Јаковљевић, 30.09.2020.
- Комплексометријско одређивање садржаја цинка као активне компоненте у имунопрепаратима и минералним комплексима, Ива Обућина, 10.09.2020.
- Спектрометријско одређивање витамина B6 (пиридоксин хидрохлорида) у витаминским препаратима на бази B комплекса, Бојана Станковић, 29.06.2020.
- Примена и валидација UV-VIS спектрометријске методе за одређивање рибофлавина (витамина Б2) у дијететским суплементима на бази Б комплекса, Ивана Марковић, 18.09.2019.
- Припрема и контрола параметара квалитета воде у фармацеутској индустрији, Ненад Радић, 25.04.2019.
- Упоредна анализа параметара квалитета кашица за бебе на бази воћа, Катарина Симеуновић, 19.03.2019.
- Симултано одређивање јонских врста и физичко-хемијских параметара у различитим типовима пасти за зубе, Звездана Босиљчић, 28.09.2018.
- Одређивање трагова пестицида у воћу и поврћу, Снежана Вељковић, 28.09.2018.
- Одређивање садржаја натријум-хлорида и степена киселости у тестенинама, Рената Мехеш, 01.06.2018.
- Одређивање садржаја натријум-хлорида и натријум-хидроксида у трајном сланом пециву, Ивана Симић, 30.09.2017.
- Одређивање трагова токсичних елемената у узорцима воћа и поврћа, Јелена Божовић, 30.09.2017.
- Упоредна анализа параметара квалитета млека и јогурта са различитим садржајем млечне масти добијених различитим третманима обраде, Тијана Станишић, 27.09.2017.
- Одређивање активне компоненте у препаратима на бази ибупрофена, Божица Терзић, 18.09.2017.
- Одређивање лековите активне компоненте у препарату "Cardiopirin", Драгана Стојковић, 18.09.2017.
- Упоредна анализа квалитета пива различитог географског порекла, Никола Филиповић, 09.06.2017.
- Анализа квалитета вина различитог географског порекла одређивањем садржаја укупних киселина и укупног сумпор-диоксида, Теодора Недић, 07.09.2016.
- Одређивање садржаја натријум-хлорида у месним прерађевинама, Марија Којић, 30.09.2015.
- Одређивање киселости дечијих сокова на бази воћа, Милица Ћирић, 30.09.2015.
- Експериментална карактеризација физичко-хемијских својстава лековитих супстанци - Одређивање pKa вредности парацетамола, Милица Цветковић, 10.07.2015.
- Одређивање хемијске потрошње кисеоника у симулираним узорцима отпадних вода текстилне индустрије пре и после уклањања боје, Јелена Марковић, 21.05.2015.
- Испитивање физичко-хемијских параметара квалитета отпадне воде из месне индустрије пре и после обраде, Ивана Симић, 28.02.2015.
- Одређивање садржаја укупних киселина и угљендиоксида у газираним безалкохолним напицима, Драгана Обрадовић, 20.02.2015.
- Упоредна анализа метода за одређивање хемијске потрошње кисеоника у узорцима вода, Александра Копрић, 30.09.2014.
Основне студије
- Праћење квалитета процесне воде у термоелектрани Колубара а применом електроаналитичких метода од сирове воде до кондензата, Јелена Миливојевић, 13.07.2015.