Navigacija

Otvorene prijave za Danube Cup 2024

Studentske vesti

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Univerzitet u Beogradu i ove godine partner studentskog startap takmičenja  <https://danubecup.eu/> Danube Cup, otvorenog za startap timove koji već razvijaju poslovnu priliku, potvrđenu barem na lokalnom nivou.

Danube Cup pruža jedinstvenu priliku mladim i ambicioznim preduzetnicama i preduzetnicima, koje kroz takmičenje očekuje mentorstvo, povezivanje i saradnja sa drugim studentskim timovima, mentorima, preduzetnicima i sponzorima, kao i sa biznis anđelima i VC fondovima. Najuspešnije timove u finalu takmičenja očekuju vredne novčane nagrade!

Danube Cup nije takmičenje ideja - poslovna ideja već mora biti tržišno validirana među potencijalnim kupcima/korisnicima, koncept mora biti inovativan i originalan, mora da postoji visok potencijal rasta nezavistan od trendova na lokalnom tržištu i uslov je da poslovna ideja nije prethodno finansijski podržana.

Na Univerzitetu u Beogradu biće organizovano interno pitch takmičenje (sredinom aprila 2024.) za maksimalno 20 studentskih timova sa UB, koji već rade na razvoju svojih inovativnih rešenja. Na internom pitch takmičenju biće odabrana dva studentska startap tima, koje očekuje mentorski rad i priprema za polufinale (16. maj 2024., Linc), a u okviru kog će jedan tim proći u finale takmičenja (17. maj 2024., Linc).

Poziv za zainteresovane studentske startap timove na Univerzitetu u Beogradu otvoren je do 31. marta 2024. godine, a ono što je potrebno da urade jeste da se jave na e-mail adresu:  <mailto:nauka@rect.bg.ac.rs> nauka@rect.bg.ac.rs (u cc mejla staviti i adresu: <mailto:mladen.cudanov@fon.bg.ac.rs> mladen.cudanov@fon.bg.ac.rs) i pošalju svoju Pitch deck prezentaciju.

Svi važni kriterijumi u vezi same prezentacije, kao i strukture studentskih timova, dostupni su u tekstu vesti na linku: https://www.bg.ac.rs/danube-cup-2024/