Навигација

Отворене пријаве за Danube Cup 2024

Студентске вести

Са задовољством вас обавештавамо да је Универзитет у Београду и ове године партнер студентског стартап такмичења  <https://danubecup.eu/> Danube Cup, отвореног за стартап тимове који већ развијају пословну прилику, потврђену барем на локалном нивоу.

Danube Cup пружа јединствену прилику младим и амбициозним предузетницама и предузетницима, које кроз такмичење очекује менторство, повезивање и сарадња са другим студентским тимовима, менторима, предузетницима и спонзорима, као и са бизнис анђелима и VC фондовима. Најуспешније тимове у финалу такмичења очекују вредне новчане награде!

Danube Cup није такмичење идеја - пословна идеја већ мора бити тржишно валидирана међу потенцијалним купцима/корисницима, концепт мора бити иновативан и оригиналан, мора да постоји висок потенцијал раста независтан од трендова на локалном тржишту и услов је да пословна идеја није претходно финансијски подржана.

На Универзитету у Београду биће организовано интерно pitch такмичење (средином априла 2024.) за максимално 20 студентских тимова са УБ, који већ раде на развоју својих иновативних решења. На интерном pitch такмичењу биће одабрана два студентска стартап тима, које очекује менторски рад и припрема за полуфинале (16. мај 2024., Линц), а у оквиру ког ће један тим проћи у финале такмичења (17. мај 2024., Линц).

Позив за заинтересоване студентске стартап тимове на Универзитету у Београду отворен је до 31. марта 2024. године, а оно што је потребно да ураде јесте да се јаве на e-mail адресу:  <mailto:nauka@rect.bg.ac.rs> nauka@rect.bg.ac.rs (u cc mejla ставити и адресу: <mailto:mladen.cudanov@fon.bg.ac.rs> mladen.cudanov@fon.bg.ac.rs) i pošalju svoju Pitch deck презентацију.

Сви важни критеријуми у вези саме презентације, као и структуре студентских тимова, доступни су у тексту вести на линку: https://www.bg.ac.rs/danube-cup-2024/