Navigacija

Promocija javnog konkursa za stipendiranje i zapošljavanje u VTI

Studentske vesti

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu 44 studentske stipendije u školskoj 2022/2023. godini, od kojih je 16 za pozicije u Vojnotehničkom institututu - 10 za studente master akademskih studija (mašinstvo i tehnologija) i 6 za studente osnovnih akademskih studija (elektrotehnika).

Konkursom je predviđeno da stipendisti po završetku studija dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane u svojstvu civilnih lica, a njihova buduća radna mesta nalaze se u gradovima širom Srbije.

Na konkurs za pozicije u Vojnotehničkom institutu mogu da se prijave studenti master akademskih studija na fakultetima iz oblasti industrijskog/mašinskog inženjerstva i hemijskog inženjerstva, kao i studenti osnovnih akademskih studija na fakultetima iz oblasti elektrotehnike, informatike i računarskog inženjerstva. Visina studentske stipendije u školskoj 2022/2023. godini je za studente master studija 50.000 dinara, za studente integrisanih  akademskih studija 50.000 dinara, a za studente osnovnih akademskih studija 40.000 dinara.

Na ovaj način Ministarstvo odbrane ohrabruje najvrednije i najtalentovanije studente da svoje znanje i talenat usmere u razvoj i unaspređenje odbrambenih sposobnosti svoje zemlje. Vojna industrija je već vekovima nosilac tehnološkog razvoja, a izazov nove generacije je da nastavi put uspeha ka vrhu savremenih tehnologija. Učestvovati u razvoju Vojske Srbije je važna životna misija, a ne samo običan posao.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2022. godine.
Više informacija o navedenom konkursu možete videti na ovom linku:
https://www.mod.gov.rs/cir/18982/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2022-2023-godinu-18982