Навигација

Промоција јавног конкурса за стипендирање и запошљавање у ВТИ

Студентске вести

Министарство одбране Републике Србије расписало је конкурс за доделу 44 студентске стипендије у школској 2022/2023. години, од којих је 16 за позиције у Војнотехничком институтуту - 10 за студенте мастер академских студија (машинство и технологија) и 6 за студенте основних академских студија (електротехника).

Конкурсом је предвиђено да стипендисти по завршетку студија добију запослење у Министарству одбране у својству цивилних лица, а њихова будућа радна места налазе се у градовима широм Србије.

На конкурс за позиције у Војнотехничком институту могу да се пријаве студенти мастер академских студија на факултетима из области индустријског/машинског инжењерства и хемијског инжењерства, као и студенти основних академских студија на факултетима из области електротехнике, информатике и рачунарског инжењерства. Висина студентске стипендије у школској 2022/2023. години је за студенте мастер студија 50.000 динара, за студенте интегрисаних  академских студија 50.000 динара, а за студенте основних академских студија 40.000 динара.

На овај начин Министарство одбране охрабрује највредније и најталентованије студенте да своје знање и таленат усмере у развој и унаспређење одбрамбених способности своје земље. Војна индустрија је већ вековима носилац технолошког развоја, а изазов нове генерације је да настави пут успеха ка врху савремених технологија. Учествовати у развоју Војске Србије је важна животна мисија, а не само обичан посао.

Конкурс је отворен до 31. октобра 2022. године.
Више информација о наведеном конкурсу можете видети на овом линку:
https://www.mod.gov.rs/cir/18982/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2022-2023-godinu-18982