Navigacija

Konkurs Zadužbine Đoke Vlajkovića za podršku studentima u stručnom i naučnom usavršavanju

Studentske vesti

ZADUŽBINE ĐOKE VLAJKOVIĆA

11 000 Beograd, Studentski trg 1, PIB: 101885062, Matični broj: 17247778, Račun: 265-1760310000352-58
Tel: (011) 3207-426, Finansijski poslovi: (011) 3207-428, Faks: (011) 3207-486 

                                                                                            Beograd, 20. mart 2024. godine
03-07 Broj: 612-1096/1-24

 

Na osnovu člana 6 Statuta Zadužbine Đoke Vlajkovića, broj: 06-292/9-12 od 23. januara 2012. godine i Predloga rektora Univerziteta u Beogradu, 01 broj: 612-4319/1-22 od 25. oktobra 2022. godine, Odbor Zadužbine Đoke Vlajkovića, na sednici održanoj 20. marta 2024. godine, doneo je:

 

O D L U K U

 

O RASPISIVANJU KONKURSA ZADUŽBINE ĐOKE VLAJKOVIĆA

ZA PODRŠKU STUDENTIMA U STRUČNOM I NAUČNOM USAVRŠAVANJU

 

Član 1.

            Raspisuje se Konkurs za dodelu 10 (deset) finansijskih podrški za stručno i naučno usavršavanje studenata Univerziteta u Beogradu, koje podrazumeva:

  1. učešće na naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu i
  2. boravak u inostranstvu u okviru osnovnih, master i doktorskih akademskih studija.

Na Konkurs se mogu prijaviti nezaposleni studenti od treće godine osnovnih ili integrisanih akademskih studija, studenti master i doktorskih akademskih studija Univerziteta u Beogradu.

           

Član 2.

            Finansijska podrška u stručnom i naučnom usavršavanju, u neto iznosu od po 50.000,00 dinara po učešću ili boravku, dodeliće se iz sredstava Zadužbine Đoke Vlajkovića, na sledeći način: po tri podrške za osnovne i master akademske studije i četiri podrške za doktorske akademske studije.

            Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo namenski, u skladu sa konkursnom prijavom. Naknadne promene nisu moguće.

 

Član 3.

            Uslov za dobijanje podrške je da usavršavanje započinje/traje u periodu od 1. maja 2024. godine do 1. maja 2025. godine.

U slučaju da za neki od nivoa akademskih studija ne bude dovoljno kandidata, podrška se može odobriti kandidatima na drugim nivoima akademskih studija.

            Ukoliko za neki od nivoa akademskih studija bude više prijavljenih kandidata od propisanog broja, rangiranje će se izvršiti po sledećoj formuli:

B = O + Bos / Buk + 0,0075 x Bos, gde je: O - prosečna ocena svih položenih ispita do tekuće godine studija, Bos - broj ostvarenih ESPB bodova do tekuće godine studija i Buk - ukupan broj ESPB bodova na studijskom programu za sve nivoe studija.   

 

Član 4.

            Potrebna dokumentacija za stručno i naučno usavršavanje:

  • Uverenje fakulteta o upisu školske 2023/2024. godine u statusu studenta osnovnih ili integrisanih, master ili doktorskih akademskih studija Univerziteta u Beogradu,
  • Uverenje fakulteta o prosečnoj oceni svih položenih ispita do tekuće godine studija, koje treba da sadrži broj ostvarenih ESPB bodova do tekuće godine studija, kao i ukupan broj ESPB bodova na studijskim programima,
  • Zvanična potvrda o učešću u naučnom/stručnom skupu ili potvrda o inostranom usavršavanju,
  • Dokaz da do dana raspisivanja ovog konkursa kandidat nije u stalnom radnom odnosu, izdat od nadležnog organa za tržište rada u opštini njegovog prebivališta (kandidat mora biti prijavljen u Nacionalnoj službi za zapošljavanje) ili potvrda iz PIO fonda ukoliko nema uplata iz radnog odnosa.
  • Kratka biografija i
  • Očitana lična karta ili fotokopija važeće lične karte.

Kompletna dokumentacija navedena u članu 4. Odluke, dostavlja se u elektronskoj formi, u PDF formatu, kao jedan dokument, kao i u štampanoj formi.

 

Član 5.

            Rok za podnošenje prijava je od 25. marta do 19. aprila 2024. godine.

            Prijave se podnose na adresu: Zadužbina Đoke Vlajkovića, Studentski trg br. 1 sa naznakom - Konkurs Zadužbine Đoke Vlajkovića za podršku u stručnom i naučnom usavršavanju.

Elektronska adresa na koju treba dostaviti dokumentaciju je: popovm1@rect.bg.ac.rs.  

 

Član 6.

Izveštaj sa dokazima o realizaciji sredstava (dokazi o uplati kotizacije i/ili smeštaja i/ili karte za prevoz i drugi dokazi u zavisnosti od toga za šta su sredstva odobrena), dostavlja se u roku do 30 dana od dana završetka naučnog, odnosno stručnog skupa ili boravka u inostranstvu.

 

Član 7.

Dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Službi za univerzitetsku i zadužbinsku imovinu, na telefon: (011) 3207-426 i na e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs.

 

Član 8.

Izbor kandidata za dodelu podrške vrši Odbor Zadužbine, o čemu  objavljuje odluku na internet stranici Univerziteta u Beogradu https://www.bg.ac.rs/stipendije-i-konkursi/ u delu Stipendije i konkursi Konkursi univerzitetskih zadužbina i fondacija.

 

Član 9.

Na odluku o dodeli podrške kandidat ima pravo prigovora Odboru Zadužbine u roku od 8 dana od dana objavljivanja odluke. Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija i isti se dostavlja ili neposredno na adresu Zadužbine, Beograd, Studentski trg 1, ili na e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs

 

                                                                                                PREDSEDNIK ODBORA ZADUŽBINE

                                                                               prof. dr Biljana Božić-Nedeljković