Navigacija

Poseta kompaniji Unipromet d.o.o u Čačku u okviru nastave iz predmeta Korozija i zaštita

Opšte vestiStudentske vesti

 

U sredu, 22. novembra 2023. studenti Tehnološko-metalurškog fakulteta posetili su fabriku Unipromet d.o.o u Čačku. Poseta je organizovana u okviru nastave na predmetu Korozija i zaštita. Posetu je ogranizovala i predvodila asistent Aleksandra Popović, uz učešće predmetnog nastavnika prof. dr Branimira Grgura.

Zaposleni kompanije Miloš Mijatović i Jovana Spasojević, nekadašnji studenti TMF, a danas zaposleni u sektoru za razvoj pozdravili su studente i održali im kraće predavanje na temu procesa toplog cinkovanja i plastifikacije, sa akcentom na zaštitu životne sredine. Nakon toga usledio je najzanimljiviji deo posete, obilazak proizvodnih pogona sa fokusom na proces toplog cinkovanja i plastifikacije.

Student elektrohemijskog inženjerstva, Dušan Vujošević, rekao je o poseti:

„Obilazak kompanije Unipromet iz Čačka u organizaciji asistenta Aleksandre Popović pružio je studentima elektrohemijskog inženjerstva i inženjerstva materijala odličan uvid u proces izrade zaštitnih antikorozivnih prevlaka. Domaćini ove kompanije, specijalizovane za proizvodnju bankina i drugih metalnih delova za saobraćajnu infrastrukturu, su nam kroz veoma stručnu i konciznu prezentaciju približili postupke toplog cinkovanja i elektrostatičke plastifikacije, koje smo kasnije videli u praksi. Smatram da bi ovakav vid praktične nastave trebalo da bude sastavni deo fakultetskog programa.”

Ovom prilikom, prof. dr Branimir Grgur i asistent Aleksandra Popović se posebno zahvaljuju domaćinima na velikom zalaganju i posvećenosti, uz nadu da će se ovakav vid saradnje fakulteta i kompanije Unipromet nastaviti u godinama koje slede.