Навигација

Посета компанији Унипромет д.о.о у Чачку у оквиру наставе из предмета Корозија и заштита

Опште вестиСтудентске вести

 

У среду, 22. новембра 2023. студенти Технолошко-металуршког факултета посетили су фабрику Унипромет д.о.о у Чачку. Посета је организована у оквиру наставе на предмету Корозија и заштита. Посету је огранизовала и предводила асистент Александра Поповић, уз учешће предметног наставника проф. др Бранимира Гргура.

Запослени компаније Милош Мијатовић и Јована Спасојевић, некадашњи студенти ТМФ, а данас запослени у сектору за развој поздравили су студенте и одржали им краће предавање на тему процеса топлог цинковања и пластификације, са акцентом на заштиту животне средине. Након тога уследио је најзанимљивији део посете, обилазак производних погона са фокусом на процес топлог цинковања и пластификације.

Студент електрохемијског инжењерства, Душан Вујошевић, рекао је о посети:

„Обилазак компаније Унипромет из Чачка у организацији асистента Александре Поповић пружио је студентима електрохемијског инжењерства и инжењерства материјала одличан увид у процес израде заштитних антикорозивних превлака. Домаћини ове компаније, специјализоване за производњу банкина и других металних делова за саобраћајну инфраструктуру, су нам кроз веома стручну и концизну презентацију приближили поступке топлог цинковања и електростатичке пластификације, које смо касније видели у пракси. Сматрам да би овакав вид практичне наставе требало да буде саставни део факултетског програма.”

Овом приликом, проф. др Бранимир Гргур и асистент Александра Поповић се посебно захваљују домаћинима на великом залагању и посвећености, уз наду да ће се овакав вид сарадње факултета и компаније Унипромет наставити у годинама које следе.