Biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija
Prehrambena biotehnologija
R.B. | Š | Naziv predmeta | Sem | Časovi aktivne nastave | Ostali | ESPB | ||
Pre | Vež | Don | časovi | |||||
1 | MZM1 | Matematička obrada eksperimentalnih podataka | I | 2 | 2 | 0 | 5 | |
2 | Izborni blok 1 | I | 8 | 1 | 2 | 13 | ||
3 | Izborni blok 2 | I | 6 | 2 | 3 | 12 | ||
4 | MSIR | Studijski istraživački rad vezan za izradu master rada | II | 20 | 10 | |||
5 | MZR | Završni master rad | II | 20 |
Izborna nastava na studijskom programu prehrambena biotehnologija
Izborni blok 1
studenti biraju jednu od dve ponuđene grupe vezanih predmeta
R.B. | Š | Naziv predmeta | Časovi aktivne nastave | Ostali časovi | ESPB | ||
P | V | DON | |||||
4 | 14MBIP01 | Mikrobiologija i mikrobiološka analitika hrane | 2 | 0 | 2 | 4 | |
5 | MBIP02 | Hemija hrane | 3 | 0 | 1 | 5 | |
6 | MBIP03 | Analitika prehrambenih proizvoda | 1 | 0 | 3 | 4 |
Izborni blok 2
studenti biraju 12 ESPB iz grupe vezanih predmeta
R.B. | Š | Naziv predmeta | Časovi aktivne nastave | Ostali časovi | ESPB | ||
P | V | DON | |||||
1 | 14MBIP2 | Tehnologija ugljenih hidrata | 2 | 0 | 1 | 3 | |
2 | MBIP3 | Tehnologija fermentisanih mlečnih proizvoda | 2 | 0 | 1 | 3 | |
3 | MBIP4 | Tehnologija ulja i masti | 2 | 0 | 1 | 3 | |
4 | 14MBIP7 | Tehnologija piva | 2 | 1 | 0 | 3 | |
5 | 14MBIP8 | Procesi i oprema u prehrambenoj industriji | 1 | 1 | 1 | 3 | |
6 | 14MBIP9 | Tehnologija pakovanja hrane | 2 | 0 | 1 | 3 | |
7 | 14MBIP10 | Bezbednost hrane | 1 | 2 | 0 | 3 | |
8 | 14MBIP11 | Primena enzima u prehrambenoj tehnologiji | 1,5 | 0 | 1,5 | 3 | |
9 | 14MBIB5 | Metaboličko i genetičko inženjerstvo | 2 | 0,3 | 0,7 | 4 |