Navigacija

Treći konkursni rok za upis na osnovne akademske studije - školska 2023/2024. godina

Vesti o upisu

Na osnovu Konkursa koji je raspisao Univerzitet u Beogradu, Tehnološko-metalurški fakultet u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2023/2024. godini u trećem konkursnom roku upisuje 183 studenata i to: 157 studenata čije se obrazovanje finansira iz budžeta i 27 samofinansirajućih studenata.

Broj budžetskih i samofinansirajućih mesta po studijskim programima:

  • Hemijsko inženjerstvo: 78 budžetskih mesta,
  • Biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija: 9 budžetskih mesta,
  • Inženjerstvo zaštite životne sredine: 35 budžetskih i 12 samofinansirajućih mesta,
  • Inženjerstvo materijala: 21 budžetskih i 11 samofinansirajuća mesta,
  • Metalurško inženjerstvo: 14 budžetskih i 4 samofinansirajuća mesta.

Pravila konkursa, načini prijavljivanja i rangiranja i iznos školarine mogu se pronaći na stranici upisa na osnovne akademske studije.

Veb prijava kandidata biće moguća u periodu od 16:00 časova 11. septembra do 08:00 časova 18. septembra. Prijem dokumentacije kandidata koji su prethodno izvršili veb prijavu biće organizovan 18. septembra u 10:30 časova u Studentskoj službi Fakulteta. Svi kandidati su u obavezi da na vreme dođu da predaju dokumenta.

Spiskovi kandidata za polaganje prijemnog ispita biće objavljeni na sajtu Fakulteta najkasnije u utorak 19. septembra. Prijemni ispit iz hemije, matematike ili fizike (kandidati mogu polagati jedan od tri ponuđena predmeta) biće organizovan u sredu 20. septembra u 10 časova u sali 7.

Preliminarne rang liste po studijskim programima biće objavljene najkasnije u sredu 20. septembra, a konačne rang liste najkasnije u petak 22. septembra. Upis kandidata po studijskim programima na osnovu konačnih rang lista biće realizovan 25. septembra u 9 časova.

Pitanja u vezi sa upisom mogu se poslati Komisiji za upis na mejl: upisnakomisija@tmf.bg.ac.rs.