Навигација

Трећи конкурсни рок за упис на основне академске студије - школска 2023/2024. година

Вести о упису

На основу Конкурса који је расписао Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет у прву годину основних академских студија у школској 2023/2024. години у трећем конкурсном року уписује 183 студената и то: 157 студената чије се образовање финансира из буџета и 27 самофинансирајућих студената.

Број буџетских и самофинансирајућих места по студијским програмима:

  • Хемијско инжењерство: 78 буџетских места,
  • Биохемијско инжењерство и биотехнологија: 9 буџетских места,
  • Инжењерство заштите животне средине: 35 буџетских и 12 самофинансирајућих места,
  • Инжењерство материјала: 21 буџетских и 11 самофинансирајућа места,
  • Металуршко инжењерство: 14 буџетских и 4 самофинансирајућа места.

Правила конкурса, начини пријављивања и рангирања и износ школарине могу се пронаћи на страници уписа на основне академске студије.

Веб пријава кандидата биће могућа у периоду од 16:00 часова 11. септембра до 08:00 часова 18. септембра. Пријем документације кандидата који су претходно извршили веб пријаву биће организован 18. септембра у 10:30 часова у Студентској служби Факултета. Сви кандидати су у обавези да на време дођу да предају документа.

Спискови кандидата за полагање пријемног испита биће објављени на сајту Факултета најкасније у уторак 19. септембра. Пријемни испит из хемије, математике или физике (кандидати могу полагати један од три понуђена предмета) биће организован у среду 20. септембра у 10 часова у сали 7.

Прелиминарне ранг листе по студијским програмима биће објављене најкасније у среду 20. септембра, а коначне ранг листе најкасније у петак 22. септембра. Упис кандидата по студијским програмима на основу коначних ранг листа биће реализован 25. септембра у 9 часова.

Питања у вези са уписом могу се послати Комисији за упис на мејл: upisnakomisija@tmf.bg.ac.rs.