Navigacija

Erasmus+ KA 131 Otvoren novi konkurs individualne mobilnosti studenata

Studentske vesti

Uvažene koleginice i kolege,

koristimo ovu priliku da Vas obavestimo da će poziv za prijavljivanje za realizaciju individualne mobilnosti studenata u okviru Ključne akcije 131 Erazmus+ programa mobilnosti biti otvoren 20.07.2023. godine. Prijave se kao i do sada vrše isključivo preko onlajn platforme Univerziteta u Beogradu MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/).

U okviru Ključne akcije 131 (mobilnost u zemljama EU i Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Severnoj Makedoniji i Turskoj) i trenutno otvorenih poziva, studenti Univerziteta u Beogradu mogu da konkurišu za realizaciju sledećih tipova mobilnosti:

- Budžet iz 2022. godine svaka članica može iskoristiti do 31. jula 2024. godine, za realizaciju mobilnosti studenata u svrhu studiranja, studentske prakse, kratkoročne programe za studente doktorskih studija i kombinovane intenzivne programe (BIP).

 Infomarcije o budžetu odobrenom u 2022. godini za svaku članicu mogu se naći na platformi Mobion, u okviru korisničkog naloga ESPB koordinatora članice. Uzimajući u obzir da ja ovo, prema trenutno raspoloživim informacijama, poslednji poziv za prijavu za realizaciju mobilnosti studenata u svrhu studiranja iz budžeta za 2022. godinu, ohrabrujemo sve zainteresovane studente da se prijave na otvorene pozive, a ESPB koordinatore da ih rangiraju, jer će u skladu sa odzivom kandidata i raspoloživim budžetom, svakako doći do preraspodele sredstava na sve fakultete, članice Univerziteta.

 S obzirom na gorenavedeno, molimo Vas da uzmete u obzir to da je Univerzitet ugovorio saradnju sa većim brojem stranih partnera za koje su UB, odnosno njegove članice, izrazile zainteresovanost za saradnju, što znači da će broj ugovorenih partnerstava prevazići odobren budžet po članicama. Rangiranjem i nominacijom kandidata koji su se prijavili za mobilnost tokom otvorenih poziva, članice UB su te koje odlučuju o tome na koje, od ugovorenih partnerskih univerziteta će utrošiti sredstva koja su im u datom momentu na raspolaganju.

Dodatno, studenti i zaposleni se mogu prijaviti za realizaciju mobilnostu u okviru saradnje sa partnerskim univerzitetima u okviru Circle U. univerzitetske alijanse.  Ove mobilnosti se takođe realizuju u okviru programa Erazmus+, za šta postoje posebno opredeljena sredstva u okviru budžeta, ali i kraći rokovi za prijavu za neke od partnera u okviru Alijanse zbog specifičnih uslova koje su postavili sami partneri.

Rok za prijavu za individualne mobilnosti u okviru u okviru Ključne akcije 131 Erazmus+ programa ističe 20. septembra u 14:00 časova.

 

Imajući ovo u vidu, najljubaznije molimo sve nadležne službe fakulteta Univerziteta u Beogradu da u skladu sa internim procedurama i komunikacionim kanalima blagovremeno obaveste zainteresovane studente o otvorenom pozivu, a ESPB koordinatore da striktno poštuju rokove za evaluaciju i rangiranje pristiglih prijava.  

Napominjemo da mobilnosti neće moći da se realizuju dok se konkursi za prijavu ne zatvore, a ESPB koordinatori ne nominuju sve prijavljene kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa.

Pregled mobilnosti za koje su otvoreni pozivi za prijavu možete pronaći na sledećem linkuhttps://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls .

Lista otvorenih poziva nije konačna, jer je objavljivanje poziva za prijavu za mobilnost uslovljeno potpisivanjem Inter-institucionalnog sporazuma sa inostranim partnerima. Shodno tome, lista partnera će biti redovno ažurirana, a samim tim i pozivi za prijavu za mobilnost u narednim rokovima.

Za sva eventualna pitanja i nedoumice, molimo Vas da kontaktirate Erazmus+ tim Univerziteta u Beogradu (https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/contact) .

 S poštovanjem,

Erazmus+ tim Univerziteta u Beogradu

Kontakt osoba za realizaciju mobilnosti na TMF je prof. Ivona Radović (ivonag@tmf.bg.ac.rs).