Navigacija

Uručivanje nagrada i konferencija za štampu u Vladi Republike Srbije

Opšte vesti

U utorak, 2. februara 2021. godine, u zgradi Vlade Srbije, a na inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održana je pres konferencija na temu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju.

U kategoriji realizovanih inovacija, tim Protivpožarni sa inovacijom „PROIZVODNJA EKSPANDIRAJUĆEG MATERIJALA ZA PASIVNU ZAŠTITU“. Tim čine: dr Marija Vuksanović, Nemanja Subotić, dr Nataša Tomić, dr Adela Egelja, dr Aleksandar Marinković i Luka Milošević, osvojio je četvrto mesto u finalu takmičenja.

 

***

Takođe u kategoriji realizovanih inovacija osmo mesto pod naslovom “RAZVOJ INOVATIVNIH I EKOLOŠKO PRIHVATLJIVIH TEHNOLOGIJA ZA DOBIJANJE KOMPOZITA I GELNIH PREMAZA” osvojio je tim ResinArtEko koji su činili: dr Tihomir Kovačević, dr Saša Brzić, dr Sanja Šešlija, dr Jelena Rusmirović, Srđan Zdravković i dr Aleksandar Marinković.

***

U kategoriji inovativne ideje, pobedio je tim „Antikorozivi“, sa invencijom „PROIZVODNJA EKOLOŠKI PRIHVATLJIVIH ANTIKOROZIONIH SREDSTAVA ZA DOBIJANJE INDUSTRIJSKIH PREMAZA“ sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu. Članovi tima su: Jovanka Kovačina, Jelena Gojgić, Andreja Živković, Natalija Čutović, Aleksandar Jovanović, Milena Milošević, Anđela Simović, Milica Zagorac i Branimir Stamenković. Tim je uspešno predvodio mentor prof. dr Aleksandar Marinković.

 

Nagrade su uručili državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Marijana Dukić Mijatović i profesor Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu Dragan Povrenović.