Навигација

Уручивање награда и конференција за штампу у Влади Републике Србије

Опште вести

У уторак, 2. фебруара 2021. године, у згради Владе Србије, а на иницијативу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одржана је прес конференција на тему Такмичења за најбољу технолошку иновацију.

У категорији реализованих иновација, тим Противпожарни са иновацијом „ПРОИЗВОДЊА ЕКСПАНДИРАЈУЋЕГ МАТЕРИЈАЛА ЗА ПАСИВНУ ЗАШТИТУ“. Тим чине: др Марија Вуксановић, Немања Суботић, др Наташа Томић, др Адела Егеља, др Александар Маринковић и Лука Милошевић, освојио је четврто место у финалу такмичења.

 

***

Такође у категорији реализованих иновација осмо место под насловом “РАЗВОЈ ИНОВАТИВНИХ И ЕКОЛОШКО ПРИХВАТЉИВИХ ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ДОБИЈАЊЕ КОМПОЗИТА И ГЕЛНИХ ПРЕМАЗА” освојио је тим РесинАртЕко који су чинили: др Тихомир Ковачевић, др Саша Брзић, др Сања Шешлија, др Јелена Русмировић, Срђан Здравковић и др Александар Маринковић.

***

У категорији иновативне идеје, победио је тим „Антикорозиви“, са инвенцијом „ПРОИЗВОДЊА ЕКОЛОШКИ ПРИХВАТЉИВИХ АНТИКОРОЗИОНИХ СРЕДСТАВА ЗА ДОБИЈАЊЕ ИНДУСТРИЈСКИХ ПРЕМАЗА“ са Технолошко-металуршког факултета у Београду. Чланови тима су: Јованка Ковачина, Јелена Гојгић, Андреја Живковић, Наталија Чутовић, Александар Јовановић, Милена Милошевић, Анђела Симовић, Милица Загорац и Бранимир Стаменковић. Тим је успешно предводио ментор проф. др Александар Маринковић.

 

Награде су уручили државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Маријана Дукић Мијатовић и професор Технолошко-металуршког факултета у Београду Драган Повреновић.