Navigacija

Studenti TMF-a pobednici Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2020. godine

Studentske vesti

Studentski tim ,,Antikorozivi“ sa Tehnološko-metalurškog fakulteta, osvojio je prvo mesto na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju sa invencijom ,,Proizvodnja ekološki prihvatljivih antikorozivnih sredstava za dobijanje industrijskih premaza“.

Finale takmičenja održano je 17. novembra 2020. putem platforme ,,Zoom“ zbog trenutne epidemiološke situacije. Nakon gotovo godinu dana i tri kruga recenziranja od strane stručnog žirija, tri studentska tima su ušla u finale.

Tokom finala, timovi su se predstavili trominutnim prezentacijama o tehničkim i poslovnim aspektima invencija, a žiri je nakon svake od prezentacija imao mogućnost da postavi pitanje i oceni dobijene odgovore. Drugi deo finala, kome su prisustvovali svi članovi i mentori finalista, po jedan predstavnik je ispričao “zlatni minut”, što je bila prilika za dobijanje dodatnih bodova od žirija.

Nakon zbrajanja ukupno ostvarenih poena, proglašeni su pobednici.

Pobednički tim ,,Antikorozivi“ čine sledeći studenti: Jovanka Kovačina (vođa tima), Jelena Gojgić, Andreja Živković, Natalija Čutović, Aleksandar Jovanović, Milena Milošević, Anđela Simović, Branimir Stamenković, Milica Zagorac.

Tim je uspešno predvodio mentor prof. dr Aleksandar Marinković.