Навигација

Студенти ТМФ-а победници Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2020. године

Студентске вести

Студентски тим ,,Антикорозиви“ са Технолошко-металуршког факултета, освојио је прво место на Такмичењу за најбољу технолошку иновацију са инвенцијом ,,Производња еколошки прихватљивих антикорозивних средстава за добијање индустријских премаза“.

Финале такмичења одржано је 17. новембра 2020. путем платформе ,,Zoom“ због тренутне епидемиолошке ситуације. Након готово годину дана и три круга рецензирања од стране стручног жирија, три студентска тима су ушла у финале.

Током финала, тимови су се представили троминутним презентацијама о техничким и пословним аспектима инвенција, а жири је након сваке од презентација имао могућност да постави питање и оцени добијене одговоре. Други део финала, коме су присуствовали сви чланови и ментори финалиста, по један представник је испричао “златни минут”, што је била прилика за добијање додатних бодова од жирија.

Након збрајања укупно оствaрених поена, проглашени су победници.

Победнички тим ,,Антикорозиви“ чине следећи студенти: Јованка Ковачина (вођа тима), Јелена Гојгић, Андреја Живковић, Наталија Чутовић, Александар Јовановић, Милена Милошевић, Анђела Симовић, Бранимир Стаменковић, Милица Загорац.

Тим је успешно предводио ментор проф. др Александар Маринковић.