Navigacija

Konferencija u Beogradu TEKNOFEST 2020

Opšte vesti

Pozivamo Vas ispred kulturnog odeljenja Ambasade Republike Turske, Instituta Yunus Emre, na konferenciju povodom tehnološkog festivala TEKNOFEST 2020, koja će biti održana u utorak 18. februara u 11 časova u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a koja je dobila podršku Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Centra za promociju nauke i Istraživačke stanice Petnica.

Tehnološki projekat TEKNOFEST se već treću godinu zaredom održava u Turskoj, pod pokroviteLjstvom Predsedništva Republike Turske, Ministarstva odbrane Republike Turske, podsekretarijata turske odbrambene industrije I drugih aktera iz privatnog i javnog sektora, a u organizaciji Fondacije T3 (Turkish Technology Team). Ovo je festival tehnologije i avijacije koji ima za cilj, kako predstavljanje noviteta i brzog napretka Turske u oblasti tehnologije, tako i promovisanje i međunarodnu saradnju u naučnom sektoru. Na prošlogodišnjem festivalu, organozovanom na nekadašnjem aerodromu Ataturk, za samo pet dana prodefilovalo je nešto manje od devet miliona ljudi, proglašeno je čak 50 hiljada finalista iz 17.373 tima, koji su predstavljali 122 zemlje. Takmičenje je održano u 19 kategorija od avijatike, preko automobilske industrije, podvodnih vozila, dronova, pa sve do bespilotnih letelica. Odvojeno je ukupno 600 hiLjada evra za one koji prođu prvi krug, dok je glavna nagrada za pobednike iznosila 450 hiLjada evra.

Za 2020. godinu planirano je da se opseg festivala proširi i na Balkan, a glavna ideja je da se TEKNOFEST sledeće godine održi u Beogradu. Stoga, planiramo da u prestonici Srbije organizujemo konferenciju 18. februara, na kojoj ćemo predstaviti ideju festivala, rad fondacije T3 i promovisati takmičarski deo festivala, čime želimo da podstaknemo timove iz Srbije da se priključe programu

Više informacija se može pogledati na stranici

http://www.tabip.global/ecosystem/views/portal?lang=en

kao i u prilozima ove vesti