Навигација

Kонференција у Београду ТЕКНОФЕСТ 2020

Опште вести

Позивамо Вас испред културног одељења Амбасаде Републике Турске, Института Yunus Emre, на конференцију поводом технолошког фестивала ТЕКНОФЕСТ 2020, која ће бити одржана у уторак 18. фебруара у 11 часова у Свечаној сали Грађевинског факултета Универзитета у Београду, а која је добила подршку Министарства за иновације и технолошки развој Републике Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Центра за промоцију науке и Истраживачке станице Петница.

Технолошки пројекат ТЕКНОФЕСТ се већ трећу годину заредом одржава у Турској, под покровитеЉством Председништва Републике Турске, Министарства одбране Републике Турске, подсекретаријата турске одбрамбене индустрије И других актера из приватног и јавног сектора, а у организацији Фондације Т3 (Turkish Technology Team). Ово је фестивал технологије и авијације који има за циљ, како представљање новитета и брзог напретка Турске у области технологије, тако и промовисање и међународну сарадњу у научном сектору. На прошлогодишњем фестивалу, органозованом на некадашњем аеродрому Ататурк, за само пет дана продефиловало је нешто мање од девет милиона људи, проглашено је чак 50 хиљада финалиста из 17.373 тима, који су представљали 122 земље. Такмичење је одржано у 19 категорија од авијатике, преко аутомобилске индустрије, подводних возила, дронова, па све до беспилотних летелица. Одвојено је укупно 600 хиЉада евра за оне који прођу први круг, док је главна награда за победнике износила 450 хиЉада евра.

За 2020. годину планирано је да се опсег фестивала прошири и на Балкан, а главна идеја је да се ТЕКНОФЕСТ следеће године одржи у Београду. Стога, планирамо да у престоници Србије организујемо конференцију 18. фебруара, на којој ћемо представити идеју фестивала, рад фондације Т3 и промовисати такмичарски део фестивала, чиме желимо да подстакнемо тимове из Србије да се прикључе програму

Више информација се може погледати на страници

http://www.tabip.global/ecosystem/views/portal?lang=en

као и у прилозима ове вести