Navigacija

TMF na 63. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu

Opšte vesti

Tehnološko-metalurški fakultet je u periodu od 21-24.05.2019. godine učestvovao na 63. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pored Ministarstva, ulogu Tehnološko-metalurškog fakulteta na polju razvoja tehnike i novih tehnologija prepoznali su i drugi učesnici sajma. Brojni inženjeri tehnologije i metalurgije koji su obrazovani u okviru naše institucije, a danas uspešni poslovni ljudi i predstavljaju svoje kompanije na sajmu, imali su priliku da se ponovo sretnu sa svojim profesorima i kolegama i dogovore nove projekte saradnje.

U predstavljanju fakulteta na 63. Sajmu tehnike i ove godine su učestvovali i istraživači zaposleni na fakultetu i u Inovacionom centru Tehnološko-metalurškog fakulteta.

U toku četiri dana predstavljeni su rezultati projekata koji su realizovani u saradnji sa privredom i to iz programa Eureka, programa Inovacionog fonda, naučnih i inovacionih projekata Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i nagrade i priznanja sa takmičenja i izložbi protekle godine.

Prikazan je i deo istraživanja studenata fakulteta koji se realizuje pod pokroviteljstvom TMF-a u okviru projekta Drumska strela, a veliko je bilo interesovanje i budućih brucoša za upis i postojeće studijske programe na fakultetu.

Prilozi sa sajma se mogu pogledati na sledećim adresama:

Korak 21: https://www.youtube.com/watch?v=N_Ohz7j5Vuw

TV KCN: https://www.youtube.com/watch?v=-xvowKeFQBc