Навигација

ТМФ на 63. Међународном сајму технике у Београду

Опште вести

Технолошко-металуршки факултет је у периоду од 21-24.05.2019. године учествовао на 63. Међународном сајму технике и техничких достигнућа под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Поред Министарства, улогу Технолошко-металуршког факултета на пољу развоја технике и нових технологија препознали су и други учесници сајма. Бројни инжењери технологије и металургије који су образовани у оквиру наше институције, а данас успешни пословни људи и представљају своје компаније на сајму, имали су прилику да се поново сретну са својим професорима и колегама и договоре нове пројекте сарадње.

У представљању факултета на 63. Сајму технике и ове године су учествовали и истраживачи запослени на факултету и у Иновационом центру Технолошко-металуршког факултета.

У току четири дана представљени су резултати пројеката који су реализовани у сарадњи са привредом и то из програма Еурека, програма Иновационог фонда, научних и иновационих пројеката Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и награде и признања са такмичења и изложби протекле године.

Приказан је и део истраживања студената факултета који се реализује под покровитељством ТМФ-а у оквиру пројекта Друмска стрела, а велико је било интересовање и будућих бруцоша за упис и постојеће студијске програме на факултету.

Прилози са сајма се могу погледати на следећим адресама:

Корак 21: https://www.youtube.com/watch?v=N_Ohz7j5Vuw

ТВ КЦН: https://www.youtube.com/watch?v=-xvowKeFQBc