Navigacija

Otvaranje farmaceutske čiste sobe

Opšte vesti

U sredu, 03.10. na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu otvorena je farmceutska čista soba, namenjena podizanju nivoa kvaliteta nastave na profilu Farmaceutsko inženjerstvo.

Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni gosti, među kojima su bili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, gospodin Šarčević, direktor kompanije Hemofarm-Stada grupa, gospodin Zeliger i predstavnici brojnih preduzeća koja sarađuju sa Hemofarmom, a koja su dala veliki doprinos u realizaciji ovog projekta:

Spisak preduzeća koja su učestvovala u realizacija projekta farmaceutske čiste sobe

Dekan TMF, profesor Uskoković, pozdravlja goste u prisustvu direktora Hemofarma, gospodina Zeligera, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, gospodina Šarčevića, prethodnog dekana TMF, profesora Janaćkovića i državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, gospodina Popovića

Namena farmaceutske čiste sobe na TMF je da omogući studentima farmaceutskog inženjerstva da se upoznaju sa načinom rada i procedurama koje se sprovode u proizvodnji gde se zahteva visok stepen čistoće, kakva je farmaceutska industrija. U čistoj sobi je, osim opreme koja je namenjena održavanju visokog nivoa čistoće vazduha, podova, zidova, ljudi i mašina, instalirana i jedna mašina za tabletiranje, kakva se može zateći u skoro svakoj fabrici farmaceutskih proizvoda.

Opremanje farmaceutske čiste sobe deo je projekta unapređenja nastave na profilu Farmaceutsko inženjerstvo (u okviru studijkog programa Hemijsko inženjerstvo). Predlog za rad na ovom sveobuhvatnom projektu pokrenula je kompanija Hemofarm, koja je, u saradnji sa preduzećima - svojim partnerima, obezbedila sve što je bilo potrebno da se u jednoj od starih laboratorija na TMF formira farmaceutska čista soba.

Više informacija o ovom događaju možete pročitati i na stranicama:

Vlade republike Srbije

Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije

Krstarice

Agencije Beta

E-kapije

Dnevnog lista Alo

K:CN

Agencije ATA Stars