Навигација

Отварање фармацеутске чисте собе

Опште вести

У среду, 03.10. на Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду отворена је фармцеутска чиста соба, намењена подизању нивоа квалитета наставе на профилу Фармацеутско инжењерство.

Свечаном отварању присуствовали су бројни гости, међу којима су били министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, господин Шарчевић, директор компаније Хемофарм-Стада група, господин Зелигер и представници бројних предузећа која сарађују са Хемофармом, а која су дала велики допринос у реализацији овог пројекта:

Списак предузећа која су учествовала у реализација пројекта фармацеутске чисте собе

Декан ТМФ, професор Ускоковић, поздравља госте у присуству директора Хемофарма, господина Зелигера, министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, господина Шарчевића, претходног декана ТМФ, професора Јанаћковића и државног секретара у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, господина Поповића

Намена фармацеутске чисте собе на ТМФ је да омогући студентима фармацеутског инжењерства да се упознају са начином рада и процедурама које се спроводе у производњи где се захтева висок степен чистоће, каква је фармацеутска индустрија. У чистој соби је, осим опреме која је намењена одржавању високог нивоа чистоће ваздуха, подова, зидова, људи и машина, инсталирана и једна машина за таблетирање, каква се може затећи у скоро свакој фабрици фармацеутских производа.

Опремање фармацеутске чисте собе део је пројекта унапређења наставе на профилу Фармацеутско инжењерство (у оквиру студијког програма Хемијско инжењерство). Предлог за рад на овом свеобухватном пројекту покренула је компанија Хемофарм, која је, у сарадњи са предузећима - својим партнерима, обезбедила све што је било потребно да се у једној од старих лабораторија на ТМФ формира фармацеутска чиста соба.

Више информација о овом догађају можете прочитати и на страницама:

Владе републике Србије

Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије

Крстарице

Агенције Бета

Е-капије

Дневног листа Ало

К:ЦН

Агенције АТА Старс