Navigacija

Beogradski dani inženjera–EBEC Beograd

Studentske vesti

JUBILARNI 15.  “Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2022”

Jubilarnu, petnaestu godinu zaredom, Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje projekat ,,Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2022”, koji će se održati od 24. do 27. marta na Mašinskom fakultetu. Projekat se sastoji iz dva dela, takmičarskog i edukativnog..

U okviru takmičarskog dela projekta biće održana lokalna runda BEST-ovog evropskog inženjerskog takmičenja, a pobednici će dobiti priliku da se takmiče u regionalnoj i finalnoj rundi. Takmičenje EBEC Beograd namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Takmičenje je timskog karaktera i obuhvata dve kategorije: studiju slučaja i od ove godine po prvi put - inovativni dizajn.

Inovativni dizajn je kategorija u kojoj se od timova zahteva da osmisle uređaj, odnosno tehnologiju kojom se na najefikasniji način može rešiti problem na zadatu temu,  koju zatim prezentuju pred stručnim žirijem. U kategoriji Studija slučaja, zadatak timova je da osmisle i prezentuju rešenje zadatog inženjersko-menadžerskog problema, koje ocenjuje žiri. Najbolji timovi iz obe kategorije kvalifikuju se za učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Alpe–Balkan, koja će se održati u Mariboru. Pobednici ove runde obezbeđuju plasman u finalnu rundu – EBEC Final, koja će biti održana u Zagrebu.

Pored lokalne runde EBEC takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam inovacija.  Na njemu su do sada studenti imali priliku da vide formulu studentskog tima Drumska strela, simulator letenja, kao i mnoge druge projekte ETF Robotics -a, Lab24 - Zavoda za fiziku, H-Bridges -a i mnogih drugih.

Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera, i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

 

Prijave za učešće na “Beogradskim danima inženjera” su otvorene do 13. marta na sajtu ebec.best.rs, gde možete pronaći i više informacija o projektu, kao i na društvenim mrežama @best_belgrade  (https://ebec.best.rs/prijava -2022/)