Навигација

проф. др Маја Вукашиновић-Секулић

Ванредни професор
Катедра за биохемијско инжењерство и биотехнологију

ТМФ - велика зграда, канцеларија 70

011/3303845
локал845
Научна областБиохемијско инжењерство и биотехнологија
Датум избора у звање 7. јул 2014.

Предмети

14ЗП21214ЗП212 - Микробиологија
14МБИП0114МБИП01 - Микробиологија и микробиолошка аналитика хране
ББИ38ББИ38 - Генетика
Д104ББД104ББ - Индустријска микробиологија
ЗП212ЗП212 - Микробиологија
ЗП44ЗП44 - Стручна пракса
МБИП3МБИП3 - Технологија ферментисаних млечних производа
ХФИ312ХФИ312 - Микробиологија

Легенда:

ЗП...,14ЗП...заједнички предмет на основним академским студијама (ОАС)
Т...,14Т...текстилна технологија (ОАС)
Х...,14Х...хемијско инжењерство (ОАС)
Б...,14б...биохемијско инжењерство и биотехнологија (ОАС)
ИЖС, 14ИЖС...инжењерство заштите животне средине (ОАС)
МИН...,4МИН...металуршко инжењерство (ОАС)
ИИМ...,14ИИМ...инжењерство материјала (ОАС)
ИГИ...,14ИГИ...графичко инжењерство, дизајн и амбалажа (ОАС)
М...,14М...мастер студије
Д...,14Д...докторске студије

Библиографија

Радови у часописима

  1. Jasmina Stojkovska, Danijela Kostic, Zeljka Jovanovic, Маја Вукашиновић-Секулић, Весна Мишковић-Станковић и Бојана Обрадовић, A comprehensive approach to in vitro functional evaluation of Ag/alginate nanocomposite hydrogels, CARBOHYDRATE POLYMERS, 111, 2014, pp. 305-314

Менторство

Мастер академске студије

  • Биолошка активност и технолошке карактеристике пептида ослобођених након хидролизе концентрата протеина сурутке трипсином, Александра Тодоровић, 30.09.2016.
  • Антимикробна активност етарског уља куркуме и ђумбира, Ивана Николић, 30.09.2016.
  • Антимикробна активност етарског уља плода клеке, Петар Андрејић, 06.05.2016.
  • Антимикробна активност медитеранских биљака, Бојана Шошкић, 30.09.2015.
  • Утицај галактоолигосахарида на активност и стабилност пробиотских бактерија у ферментисаним напицима на бази сурутке, Дуња Реџић, 30.09.2015.
  • Антимикробна активност шумског меда са планине Гоч, Марина Радуловић, 30.09.2015.
  • Утицај концентрата протеина сурутке и меда на карактеристике ферментисаних напитака на бази сурутке, Јована Цветић, 08.12.2014.
  • Антимикробна активност багремовог и ливадског меда, Сандра Јовановић, 03.12.2014.
  • Примена меда у производњи ферментисаних напитака на бази сурутке, Дејан Карлечик-Радоњић, 30.09.2014.
  • Утицај садржаја млечне масти у напицима на бази сурутке, на раст и преживљавање пробиотске стартер културе ABY-6, Анета Бадркић, 18.02.2014.
  • Утицај садржаја суве материје у напицима на бази сурутке, на раст и преживљавање пробиотске стартер културе ABY-6, Марија Ољачић, 30.09.2013.
  • Активности комерцијалне стартер културе ABY-6 у различитим врстама сурутке, Марина Томић, 30.09.2013.
  • Производња функционалних напитака од козје сурутке са додатком инулина, Марија Васић, 28.09.2012.
  • Развој стартер култура за производњу функционалних напитака од сурутке, Жаклина Тасић, 25.09.2012.

Основне академске студије

  • Антимикробна активност прополиса, Катарина Пајкић, 22.06.2017.
  • Антимикробна активност етарског уља каранфилића, Јелена Урошевић, 30.09.2016.
  • Микробиолошко испитивање савске воде, Ана Максимовић, 18.12.2015.
  • Антибактеријског активност етарског уља дивљег оригана према врстама Staphylococcus, Тијана Миленковић, 30.09.2015.
  • Антифугална активност етарског уља медитеранских биљака према Candida albicans, Драгана Марковић, 30.09.2015.
  • Антибактеријска активност етарског уља дивљег оригана према Грам негативним врстама бактерија, Александра Тодоровић, 30.09.2015.
  • Физичко-хемијска и сензорска својства пробиотског ферментисаног напитка на бази сурутке, Катарина Буљубашић, 30.09.2015.
  • Утицај термичког третмана на физичко-хемијска својства пробиотског ферментисаног напитка на бази сурутке, Наталија Вулин, 29.04.2015.
  • Примена β-галактозидазе у производњи ферментисаних напитака на бази сурутке са смањеним садржајем лактозе, Дуња Реџић, 30.09.2014.
  • Антимикробна активност ливадског меда различитог географског порекла, Ана Тончев, 30.09.2014.
  • Микробна производња α-галактозидаза помоћу бактерија млечне киселине, Петар Милкић, 30.09.2014.
  • Испитивање антимикробне активности багремовог меда агар дифузионом методом, Вања Лужник, 30.09.2014.
  • Стабилност пробиотских бактерија у ферментисаним напицима на бази сурутке са смањеним садржајем лактозе, Никола Бешлић, 30.09.2014.
  • Утицај ензимски хидролизоване лактозе на активност ABY-6 стартер културе у напицима на бази сурутке, Александра Павић, 16.07.2014.
  • Примена Bifidobacterium bifidum NRRL B-41410 у производњи функционалних напитака од сурутке, Марија Ољачић, 27.09.2012.

Основне студије

  • Примена комерцијалне стартер културе ABY-6 у производњи функционалних напитака на бази сурутке, Јелена Андрић, 27.06.2013.
  • Производња функционалних напитака од мешавине козје и овчје сурутке, Александра Аџић, 22.02.2013.
  • Оптимизација услова за производњу млечне киселине помоћу Lactobacillus rhamnosus ATCC 7469, Маја Ковачевић, 09.06.2010.
  • Примена бактерија млечне киселине у производњи млечне киселине, Јована Зеленбаба, 02.06.2010.
  • Селекција квасаца намењених производњи функционалне сточне хране, Тијана Топаловић, 10.09.2009.
  • Селекција бактерија млечне киселине за производњу сточне хране на бази кукурузне џибре, Дијана Маљеновић, 27.01.2009.
  • Испитивање пробиотских особина различитих врста квасца, Дијана Јечменица, 30.12.2008.
  • Микробиолошка и хемијска анализа воде акумулационог језера Гружа, Драгана Калушевић, 06.05.2008.
  • Карактеризација бактериоцина природног изолата Lactococcus lactis ssp. lactis BGBK-12, Ивана Зековић, 09.11.2007.
  • Испитивање квалитета кукурузне џибре и могућност њене примене као сточне хране, Маријана Мршовић, 20.07.2007.
  • Побољшање виабилности квасца Saccharomyces ellipsoideus у ферментисаним хидролизатима кукурузног брашна са додатком различитих витамина и минерала, Јелена Алексић, 22.06.2007.
  • Примена квасца Saccharomyces ellipsoideus у производњи биоетанола из хидролизата кукурузног брашна, Александра Даксеровић, 07.05.2007.
  • Карактеризација бактерија млечне киселине из младог козјег сира, Јована Рипић, 19.05.2006.