Научна област | Биохемијско инжењерство и биотехнологија |
---|---|
Датум избора у звање | April 22, 2019 |
Предмети
14МБИП01 | 14MBIP01 - Food microbiology and microbiological analytics |
ББИ38 | BBI38 - Genetics |
Д104ББ | D104BB - Industrial microbiology |
ЗП212 | ZP212 - Microbiology |
ЗП44 | ZP44 - Professional practice |
МБИП3 | MBIP3 - Technology of fermented dairy products |
ХФИ312 | HFI312 - Microbiology |
Легенда:
ЗП...,14ЗП... | заједнички предмет на основним академским студијама (ОАС) |
---|---|
Т...,14Т... | текстилна технологија (ОАС) |
Х...,14Х... | хемијско инжењерство (ОАС) |
Б...,14б... | биохемијско инжењерство и биотехнологија (ОАС) |
ИЖС, 14ИЖС... | инжењерство заштите животне средине (ОАС) |
МИН...,4МИН... | металуршко инжењерство (ОАС) |
ИИМ...,14ИИМ... | инжењерство материјала (ОАС) |
ИГИ...,14ИГИ... | графичко инжењерство, дизајн и амбалажа (ОАС) |
М...,14М... | мастер студије |
Д...,14Д... | докторске студије |
Библиографија
Радови у часописима
- Jasmina Stojkovska, Danijela Kostic, Zeljka Jovanovic, Маја Вукашиновић-Секулић, Весна Мишковић-Станковић, and Бојана Обрадовић, A comprehensive approach to in vitro functional evaluation of Ag/alginate nanocomposite hydrogels, CARBOHYDRATE POLYMERS, 111, 2014, pp. 305-314
- Александра Ђукић Вуковић, LJiljana Mojović, Maja Vukašinović-Sekulić, Svetlana Nikolić Poligenis, and Jelena Pejin, Integrated production of lactic acid and biomass on distillery stillage, BIOPROCESS AND BIOSYSTEMS ENGINEERING, 93, 4, 2013, pp. 811-818
- Александра Ђукић Вуковић, Љиљана Мојовић, Маја Вукашиновић-Секулић, Марица Ракин, Светлана Николић Полигенис, Jelena Pejin, and Маја Булатовић, Effect of different fermentation parameters on L- lactic acid production from liquid distillery stillage, FOOD CHEMISTRY, 134, 2, 2012, pp. 1038-1043
Менторство
Мастер академске студије
- Антибактеријски ефекат етарског уља каранфилића према Listeria monocytogenes, Кристина Мандић, 30.09.2019.
- Антибактеријска активност етарског уља каранфилића према врстама рода Bacillus, Љубомир Делић, 30.09.2019.
- Антибактеријски ефекат естарског уља каранфилића у млеку према патогеним врстама бактерија узрочницима тровања храном, Александра Митрић, 29.08.2019.
- Синергистички ефекат етарског уља каранфилића и етанолног екстракта прополиса према Candida albicans, Никола Ковачевић, 28.09.2018.
- Биолошка својства сунцокретовог меда, Мирослав Жеравица, 08.05.2018.
- Карактеристике биоактивних пептида ослобођених трипсином из концентрата протеина соје, Софија Урошевић, 06.12.2017.
- Биолошка активност и технолошке карактеристике пептида ослобођених након хидролизе концентрата протеина сурутке трипсином, Александра Тодоровић, 30.09.2016.
- Антимикробна активност етарског уља куркуме и ђумбира, Ивана Николић, 30.09.2016.
- Антимикробна активност етарског уља плода клеке, Петар Андрејић, 06.05.2016.
- Антимикробна активност медитеранских биљака, Бојана Шошкић, 30.09.2015.
- Утицај галактоолигосахарида на активност и стабилност пробиотских бактерија у ферментисаним напицима на бази сурутке, Дуња Реџић, 30.09.2015.
- Антимикробна активност шумског меда са планине Гоч, Марина Радуловић, 30.09.2015.
- Утицај концентрата протеина сурутке и меда на карактеристике ферментисаних напитака на бази сурутке, Јована Цветић, 08.12.2014.
- Антимикробна активност багремовог и ливадског меда, Сандра Јовановић, 03.12.2014.
- Примена меда у производњи ферментисаних напитака на бази сурутке, Дејан Карлечик-Радоњић, 30.09.2014.
- Утицај садржаја млечне масти у напицима на бази сурутке, на раст и преживљавање пробиотске стартер културе ABY-6, Анета Бадркић, 18.02.2014.
- Утицај садржаја суве материје у напицима на бази сурутке, на раст и преживљавање пробиотске стартер културе ABY-6, Марија Ољачић, 30.09.2013.
- Активности комерцијалне стартер културе ABY-6 у различитим врстама сурутке, Марина Томић, 30.09.2013.
- Производња функционалних напитака од козје сурутке са додатком инулина, Марија Васић, 28.09.2012.
- Развој стартер култура за производњу функционалних напитака од сурутке, Жаклина Тасић, 25.09.2012.
Основне академске студије
- Антибактеријска активност етарског уља каранфилића према Salmonella enterica серовар. Ентеритидис, Јована Дрдановски, 27.09.2019.
- Кинетика антибактеријске активности етарског уља каранфилића према врстама рода Bacillus у медијумима са различитим садржајем органских материја, Наталија Алексић, 15.07.2019.
- Утицај органских материја на антибактеријску активност етарског уља каранфилића према Staphylococcus aureus, Невена Тројановић, 28.06.2019.
- Примена етарског уља каранфилића и етанолног екстракта прополиса код оралних кандидијаза, Милица Ћурчић, 10.05.2019.
- Антибактеријска активност етарског уља каранфилића у млеку према Staphylococcus aureus, Александра Додер, 28.09.2018.
- Антифунгална активност етарског уља тимијана према Candida albicans, Бојана Милићевић, 28.09.2018.
- Примена микроталасног третмана за смањење алергености глутена пшеничног брашна, Тамара Тадић, 28.09.2018.
- Антибактеријска активност етарског уља тимијана према патогеним врстама бактерија узрочницима тровања храном, Анђела Пауновић, 24.09.2018.
- Антибактеријска активност етарског уља каранфилића према Staphylococcus aureus, Александра Митрић, 06.07.2018.
- Антифунгална активност етанолног екстракта прополиса према Candida albicans, Даница Костић, 17.04.2018.
- Примена етарског уља каранфилића код инфекција које изазива Candida albicans, Александра Цвјетковић, 30.09.2017.
- Примена етанолног екстракта прополиса код инфекција које изазива Staphylococcus aureus, Катарина Савић, 28.09.2017.
- Антибактеријска активност етанолног екстракта прополиса према Staphylococcus epidermidis, Сузана Караћ, 28.09.2017.
- Антимикробна активност прополиса, Катарина Пајкић, 22.06.2017.
- Антимикробна активност етарског уља каранфилића, Јелена Урошевић, 30.09.2016.
- Микробиолошко испитивање савске воде, Ана Максимовић, 18.12.2015.
- Антибактеријска активност етарског уља дивљег оригана према Грам негативним врстама бактерија, Александра Тодоровић, 30.09.2015.
- Антифугална активност етарског уља медитеранских биљака према Candida albicans, Драгана Марковић, 30.09.2015.
- Физичко-хемијска и сензорска својства пробиотског ферментисаног напитка на бази сурутке, Катарина Буљубашић, 30.09.2015.
- Антибактеријског активност етарског уља дивљег оригана према врстама Staphylococcus, Тијана Миленковић, 30.09.2015.
- Утицај термичког третмана на физичко-хемијска својства пробиотског ферментисаног напитка на бази сурутке, Наталија Вулин, 29.04.2015.
- Микробна производња α-галактозидаза помоћу бактерија млечне киселине, Петар Милкић, 30.09.2014.
- Примена β-галактозидазе у производњи ферментисаних напитака на бази сурутке са смањеним садржајем лактозе, Дуња Реџић, 30.09.2014.
- Испитивање антимикробне активности багремовог меда агар дифузионом методом, Вања Лужник, 30.09.2014.
- Стабилност пробиотских бактерија у ферментисаним напицима на бази сурутке са смањеним садржајем лактозе, Никола Бешлић, 30.09.2014.
- Антимикробна активност ливадског меда различитог географског порекла, Ана Тончев, 30.09.2014.
- Утицај ензимски хидролизоване лактозе на активност ABY-6 стартер културе у напицима на бази сурутке, Александра Павић, 16.07.2014.
- Примена Bifidobacterium bifidum NRRL B-41410 у производњи функционалних напитака од сурутке, Марија Ољачић, 27.09.2012.
Основне студије
- Примена комерцијалне стартер културе ABY-6 у производњи функционалних напитака на бази сурутке, Јелена Андрић, 27.06.2013.
- Производња функционалних напитака од мешавине козје и овчје сурутке, Александра Аџић, 22.02.2013.
- Оптимизација услова за производњу млечне киселине помоћу Lactobacillus rhamnosus ATCC 7469, Маја Ковачевић, 09.06.2010.
- Примена бактерија млечне киселине у производњи млечне киселине, Јована Зеленбаба, 02.06.2010.
- Селекција квасаца намењених производњи функционалне сточне хране, Тијана Топаловић, 10.09.2009.
- Селекција бактерија млечне киселине за производњу сточне хране на бази кукурузне џибре, Дијана Маљеновић, 27.01.2009.
- Испитивање пробиотских особина различитих врста квасца, Дијана Јечменица, 30.12.2008.
- Микробиолошка и хемијска анализа воде акумулационог језера Гружа, Драгана Калушевић, 06.05.2008.
- Карактеризација бактериоцина природног изолата Lactococcus lactis ssp. lactis BGBK-12, Ивана Зековић, 09.11.2007.
- Испитивање квалитета кукурузне џибре и могућност њене примене као сточне хране, Маријана Мршовић, 20.07.2007.
- Побољшање виабилности квасца Saccharomyces ellipsoideus у ферментисаним хидролизатима кукурузног брашна са додатком различитих витамина и минерала, Јелена Алексић, 22.06.2007.
- Примена квасца Saccharomyces ellipsoideus у производњи биоетанола из хидролизата кукурузног брашна, Александра Даксеровић, 07.05.2007.
- Карактеризација бактерија млечне киселине из младог козјег сира, Јована Рипић, 19.05.2006.