Navigation

др Верица Ђорђевић

Научни саветник
Катедра за хемијско инжењерство

ТМФ - велика зграда, канцеларија 321

011/3370472
Научна областХемијско инжењерство
Датум избора у звањеJanuary 26, 2021

Предмети

22МПИБС22MPIBS - Design and Selection of Bioreactor System
22МТПВФИ22MTPVFI - Water treatment in pharmaceutical industry
ЗП43ZP43 - Essentials of Process Control

Легенда:

ЗП...,14ЗП...заједнички предмет на основним академским студијама (ОАС)
Т...,14Т...текстилна технологија (ОАС)
Х...,14Х...хемијско инжењерство (ОАС)
Б...,14б...биохемијско инжењерство и биотехнологија (ОАС)
ИЖС, 14ИЖС...инжењерство заштите животне средине (ОАС)
МИН...,4МИН...металуршко инжењерство (ОАС)
ИИМ...,14ИИМ...инжењерство материјала (ОАС)
ИГИ...,14ИГИ...графичко инжењерство, дизајн и амбалажа (ОАС)
М...,14М...мастер студије
Д...,14Д...докторске студије

Библиографија

Радови у часописима

  1. Радослава Правиловић, Бојана Баланч, Верица Ђорђевић, Невенка Бошковић-Враголовић, Бранко Бугарски, and Рада Пјановић, Diffusion of polyphenols from alginate, alginate/chitosan, and alginate/inulin particles, JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, 42, 4, 2019, pp. e13043-e13043; https://doi.org/10.1111/jfpe.13043
  2. Mina Volić, Ivana Pajić-Lijaković, Verica Đorđević, Zorica Knežević-Jugović, Ilinka Pećinar, Zora Stevanović-Dajić, Đorđe Veljović, Miroslav Hadnadjev, and Branko Bugarski, Alginate/soy protein system for essential oil encapsulation with intestinal delivery, CARBOHYDRATE POLYMERS, 200, 2018, pp. 15-24; 10.1016/j.carbpol.2018.07.033
  3. Бојана Баланч, Ката Трифковић, Радослава Правиловић, Верица Ђорђевић, Смиља Марковић, Виктор Недовић, and Бранко Бугарски, Encapsulation of resveratrol in spherical particles of food grade hydrogels, Food & Feed research, 44, 1, 2017, pp. 23-29
  4. Радослава Правиловић, Бојана Баланч, Ката Трифковић, Верица Ђорђевић, Невенка Бошковић-Враголовић, Бранко Бугарски, and Рада Пјановић, Comparative еffects of Span 20 and Span 40 on liposomes release properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 13, 12, 2017, pp. 20170339-20170339; 10.1515/ijfe-2017-0339
  5. Kata Trifkovic, Nikola Milasinovic, Верица Ђорђевић, Gordana Zdunic, Мелина Калагасидис Крушић, Зорица Кнежевић-Југовић, Katarina Savikin, Viktor Nedovic, and Бранко Бугарски, Chitosan crosslinked microparticles with encapsulated polyphenols: Water sorption and release properties, JOURNAL OF BIOMATERIALS APPLICATIONS, 2015, pp. 618-631
  6. Радослава Правиловић, Славко Мојсиловић, Ивана Костић, Весна Илић, Диана Бугарски, Верица Ђорђевић, and Бранко Бугарски, Optimizacija procesa izolovanja hemoglobina iz goveđih eritrocita kontrolisanom hemolizom, HEMIJSKA INDUSTRIJA, 66, 4, 2012, pp. 519-529; doi:10.2298/HEMIND111122008S
  7. Радослава Правиловић, Весна Илић, Верица Ђорђевић, Диана Бугарски, Марија Девић, and Бранко Бугарски, Isolation of Hemoglobin from Bovine Erythrocytes by Controlled Hemolysis in the Membrane Bioreactor, APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY, 166, 6, 2012, pp. 1491-1506
  8. Радослава Правиловић, Ana Belščak-Cvitanović, Верица Ђорђевић, Draženka Komes, Viktor Nedović, and Бранко Бугарски, Encapsulation of thyme (Thymus serpyllum L.) aqueous extract in calcium alginate beads, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 92, 3, 2012, pp. 685-696; https://doi.org/10.1002/jsfa.4632
  9. Ana Belščak-Cvitanović, Радослава Правиловић, Верица Ђорђевић, Draženka Komes, Iva Juranović-Cindrić, Viktor Nedović, and Бранко Бугарски, Encapsulation of polyphenolic antioxidants from medicinal plant extracts in alginate-chitosan system enhanced with ascorbic acid by electrostatic extrusion, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, 44, 4, 2011, pp. 1094-1101; https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.03.030

Радови са скупова

  1. Александра Јовановић, Гордана Здунић, Катарина Шавикин, Радослава Правиловић, Верица Ђорђевић, Бојана Баланч, and Бранко Бугарски, Effects of solvent and degree of fragmentation on total polyphenols and antioxidant activity of thymus serpyllum extracts, IV International Congress: „Engineering, Environment and Materials in Processing Industry, 2015
  2. Бранко Бугарски, Верица Ђорђевић, Ката Трифковић, Ивана Костић, Бојана Баланч, Катарина Букара, Александра Јовановић, Радослава Правиловић, and Виктор Недовић, Trends in encapulation technologies for delivery of bioactive compounds, IV International Congress: „Engineering, Environment and Materials in Processing Industry, 2015
  3. Катарина Букара, Ивана Костић, Весна Илић, Радослава Правиловић, Верица Ђорђевић, and Бранко Бугарски, Otpadna klanična krv: Novi izvor biološki aktivnih supstanci i biomaterijala, 11. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa "ECOFAIR 2014", 2014
  4. Ana Belščak-Cvitanović, Viktor Nedović, Верица Ђорђевић, Радослава Правиловић, Sven Karlović, Draženka Komes, and Бранко Бугарски, Comparative evaluation of different natural biopolymers and proteins for encapsulation of green tea (Camellia sinensis L.) bioactive compounds, 1st Congress on Food Structure Design, 2014
  5. Бојана Баланч, Ивана Костић, Ката Трифковић, Радослава Правиловић, Милана Зарић, Верица Ђорђевић, and Бранко Бугарски, Difuzija resveratrola iz lipidnih mikročestica dobijenih različitim tehnikama, Prva konferencija mladih hemičara Srbije, 2012
  6. Ивана Костић, Радослава Правиловић, Весна Илић, Милана Зарић, Верица Ђорђевић, and Бранко Бугарски, Development of a heme iron feed supplement for prevention and therapy of anemia in domestic animals, 6th Central European Congress on Food, 2012
  7. Ana Belščak-Cvitanović, Верица Ђорђевић, Draženka Komes, Радослава Правиловић, Arijana Bušić, Ivan Ljubičić, Viktor Nedović, and Бранко Бугарски, Encapsulation and release profiles of caffeine from microparticles, 6th Central European Congress on Food, 2012
  8. Ana Belščak-Cvitanović, Радослава Правиловић, Верица Ђорђевић, Draženka Komes, Viktor Nedović, and Бранко Бугарски, Comparative analysis of different alginate-based immobilization systems for encapsulation of polyphenolic antioxidants from red raspberry leaves (Rubus idaeus L.) by electrostatic extrusion, 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011
  9. Ana Belščak-Cvitanović, Радослава Правиловић, Filip Dujmić, Dunja Hordžić, Верица Ђорђевић, Draženka Komes, Viktor Nedović, and Бранко Бугарски, Encapsulation of polyphenols from Rubus idaeus L. leaves extract by electrostatic extrusion, 5th Central European Congress on Food, 2010
  10. Верица Ђорђевић, Радослава Правиловић, Ana Belščak-Cvitanović, Draženka Komes, Viktor Nedović, and Бранко Бугарски, Encapsulation of thyme (Thymus serpyllum L.) aqueous extract in Ca-alginate microbeads, XVIII International Conference on Bioencapsulation, 2010
  11. Бранко Бугарски, Ивана Пајић-Лијаковић, Верица Ђорђевић, Diana Bugarski, Радослава Правиловић, Viktor Nedović, and Milenko Plavšić, Viral stress – A key control parameter for immobilized hybridoma cells, XVIIth International Conference on Bioencapsulation, 2009
  12. Бранко Бугарски, Jelena Milanović, Стева Левић, Радослава Правиловић, Верица Ђорђевић, and Виктор Недовић, Carnauba wax as a carrier for aroma encapsulation, XVI International Conference on Bioencapsulation, 2008
  13. Верица Ђорђевић, Радослава Правиловић, Невенка Рајић, Јасна Ђонлагић, and Бранко Бугарски, Encapsulation of a flavour compound in alginate microparticles, COST865 Spring Workshop on Bioencapsulation Sciencies to Applications, 2008
  14. Верица Ђорђевић, Радослава Правиловић, Бранко Бугарски, Ida Leskoček-Čukalović, and Viktor Nedović, Immobilized yeast in PVA/alginate beads aimed for beer production, 20th Congress of Chemists and Technologysts of Macedonia, 2008

Остали радови

  1. Бојана Баланч, Ката Трифковић, Радослава Правиловић, Верица Ђорђевић, Стева Левић, Бранко Бугарски, and Виктор Недовић, Lipid nanocarriers for phytochemical delivery in foods, CRC Press, 2018; ISSN 9781498784832