Научна област | Аналитичка хемија |
---|---|
Датум избора у звање | 28. март 2019. |
Предмети
14Д001 | 14Д001 - Воде у термоенергетици |
14Д189 | 14Д189 - Аналитичке методе у контроли процеса |
14МХКК9 | 14МХКК9 - Хемијски сензори у контроли квалитета |
14ХКК413 | 14ХКК413 - Основи хемометрије |
ЗП21 | ЗП21 - Аналитичка хемија |
ЗП43 | ЗП43 - Основи аутоматског управљања |
ЗП44 | ЗП44 - Стручна пракса |
МЗХ6 | МЗХ6 - Хемијске методе за контролу и праћење процеса |
ХКК38 | ХКК38 - Аналитичке технике у контроли квалитета |
ХКК410 | ХКК410 - Електроаналитичке методе |
ХФИ413 | ХФИ413 - Управљање процесима у фармацеутској индустрији |
ХХП411 | ХХП411 - Системи аутоматског управљања процесима |
Легенда:
ЗП...,14ЗП... | заједнички предмет на основним академским студијама (ОАС) |
---|---|
Т...,14Т... | текстилна технологија (ОАС) |
Х...,14Х... | хемијско инжењерство (ОАС) |
Б...,14б... | биохемијско инжењерство и биотехнологија (ОАС) |
ИЖС, 14ИЖС... | инжењерство заштите животне средине (ОАС) |
МИН...,4МИН... | металуршко инжењерство (ОАС) |
ИИМ...,14ИИМ... | инжењерство материјала (ОАС) |
ИГИ...,14ИГИ... | графичко инжењерство, дизајн и амбалажа (ОАС) |
М...,14М... | мастер студије |
Д...,14Д... | докторске студије |
Менторство
Мастер академске студије
- Анализа параметара квалитета кондиторских производа, Кристина Вилимановић, 30.09.2020.
- Присуство остатака пестицида у напицима - одређивање органохлорних пестицида у чајевима, Тина Станковић, 30.09.2020.
- Упоредна анализа витамина B групе у мултивитаминским комплексима методама UV-Vis и HPLC, Ивана Марковић, 30.09.2020.
- Макро и микронутритивна анализа чоколаде применом методе ICP-OES, Милица Ћурчић, 30.09.2020.
- Хемијско-токсиколошки утицај PET амбалаже на безбедност хране и пића, Маја Урошевић, 17.07.2020.
- Упоредна анализа метода HPLC и UV-VIS спектрофотометрије за одређивање садржаја кофеина у чајевима, Тања Васојевић, 30.09.2019.
- Преглед хемијских сензора и примена биосензора у заштити животне средине, Звездана Босиљчић, 30.09.2019.
- Праћење ефикасности фаза у преради речне воде до квалитета воде за пиће, Татјана Анђелковић, 26.09.2018.
- Испитивање квалитета биљних и ароматичних чајева одређивањем садржаја јонских врста, pH и влаге, Никола Филиповић, 26.09.2018.
- Мултиелементна анализа црног, зеленог, биљних и воћних чајева применом ICP-OES методе, Јелена Божовић, 26.09.2018.
- Одређивање микроелемената и садржаја пектина у пектинским производима на бази воћа, Милица Стојсављевић, 20.09.2018.
- Испитивање садржаја јонских врста у пектинским производима применом методе јонске хроматографије и одређивање укупне киселости, Тања Радмановић, 20.09.2018.
- Оптимизација методе дисперзије матрице на чврстој фази (MSPD) за одређивање пестицида у меду LC-MS техником, Вања Лужник, 30.09.2017.
- Физичко-хемијска карактеризација површинских вода - праћење параметара квалитета воде Саве и Дунава, Гордана Бојковић, 30.09.2017.
- Испитивање квалитета технолошких, отпадних и котловских вода у папирној индустрији, Јелисавета Савчић, 29.09.2017.
- Упоредна анализа квалитета белих вина праћењем физичко-хемијских параметара и садржаја елемената ICP-OES техником, Александра Новаковић, 29.09.2017.
- Одређивање физичко-хемијских параметара и трагова метала у узорцима црвених вина типа ROSE, Јована Милановић, 29.09.2017.
- Одређивање адитива и јонских врста у освежавајућим безалкохолним и енергетским пићима методама HPLC и IC, Наташа Младеновић, 11.07.2017.
- Упоредна анализа квалитета пива праћењем садржаја микро и макроелемената ICP-OES техником, Невена Павличевић, 30.09.2016.
- Одређивање трагова и есенцијалних елемената у узорцима бистрих и кашастих воћних сокова, Тања Глоговац, 26.09.2016.
- Хемометријски приступ анализи параметара квалитета воде Топчидерске реке, Милица Николић, 30.09.2015.
- Симултано одређивање садржаја адитива у производима од меса, Невена Кораћ, 30.09.2015.
Основне академске студије
- Прерада и контрола квалитета воде од сирове подземне до воде за пиће, Весна Матејић, 30.09.2020.
- Приказ производње и контрола параметара квалитета пекарског квасца, Јана Јаковљевић, 30.09.2020.
- Комплексометријско одеђивање садржаја цинка као активне компоненте у имунопрепаратима и минералним комплексима, Ива Обућина, 10.09.2020.
- Спектрометријско одређивање витамина B6 (пиридоксин хидрохлорида) у витаминским препаратима на бази B комплекса, Бојана Станковић, 29.06.2020.
- Примена и валидација UV-VIS спектрометријске методе за одређивање рибофлавина (витамина Б2) у дијететским суплементима на бази Б комплекса, Ивана Марковић, 18.09.2019.
- Припрема и контрола параметара квалитета воде у фармацеутској индустрији, Ненад Радић, 25.04.2019.
- Упоредна анализа параметара квалитета кашица за бебе на бази воћа, Катарина Симеуновић, 19.03.2019.
- Симултано одређивање јонских врста и физичко-хемијских параметара у различитим типовима пасти за зубе, Звездана Босиљчић, 28.09.2018.
- Одређивање трагова пестицида у воћу и поврћу, Снежана Вељковић, 28.09.2018.
- Одређивање садржаја натријум-хлорида и степена киселости у тестенинама, Рената Мехеш, 01.06.2018.
- Одређивање садржаја натријум-хлорида и натријум-хидроксида у трајном сланом пециву, Ивана Симић, 30.09.2017.
- Одређивање трагова токсичних елемената у узорцима воћа и поврћа, Јелена Божовић, 30.09.2017.
- Упоредна анализа параметара квалитета млека и јогурта са различитим садржајем млечне масти добијених различитим третманима обраде, Тијана Станишић, 27.09.2017.
- Одређивање лековите активне компоненте у препарату "Cardiopirin", Драгана Стојковић, 18.09.2017.
- Одређивање активне компоненте у препаратима на бази ибупрофена, Божица Терзић, 18.09.2017.
- Упоредна анализа квалитета пива различитог географског порекла, Никола Филиповић, 09.06.2017.
- Анализа квалитета вина различитог географског порекла одређивањем садржаја укупних киселина и укупног сумпор-диоксида, Теодора Недић, 07.09.2016.
- Одређивање киселости дечијих сокова на бази воћа, Милица Ћирић, 30.09.2015.
- Одређивање садржаја натријум-хлорида у месним прерађевинама, Марија Којић, 30.09.2015.
- Експериментална карактеризација физичко-хемијских својстава лековитих супстанци - Одређивање pKa вредности парацетамола, Милица Цветковић, 10.07.2015.
- Одређивање хемијске потрошње кисеоника у симулираним узорцима отпадних вода текстилне индустрије пре и после уклањања боје, Јелена Марковић, 21.05.2015.
- Испитивање физичко-хемијских параметара квалитета отпадне воде из месне индустрије пре и после обраде, Ивана Симић, 28.02.2015.
- Одређивање садржаја укупних киселина и угљендиоксида у газираним безалкохолним напицима, Драгана Обрадовић, 20.02.2015.
- Упоредна анализа метода за одређивање хемијске потрошње кисеоника у узорцима вода, Александра Копрић, 30.09.2014.
Основне студије
- Праћење квалитета процесне воде у термоелектрани Колубара а применом електроаналитичких метода од сирове воде до кондензата, Јелена Миливојевић, 13.07.2015.