Навигација

Отварање позива за Ерасмус + индивидуалне мобилности

Студентске вести

Kористимо ову прилику да Вас обавестимо да ћe позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности студената и запослених бити отворен 24.02.2023. године. Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON  (https://mobion.bg.ac.rs/).

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) и тренутно отворених позива, студенти и запослени УБ могу да конкуришу за реализацију следећих типова мобилности:

- Буџет из 2021. године свака чланица може искористити до 31. октобра 2023. године, искључиво за мобилност студената докторских студија, тренинг мобилност студената свих нивоа студија (студентске праксе), мобилности у оквиру већ договорених BIP програма и мобилност запослених.

- Буџет из 2022. године свака чланица може искористити до 31. јула 2024. године, за реализацију свих типова мобилности.

Додатно, студенти и запослени се могу пријавити за реализацију мобилносту у оквиру сарадње са партнерским универзитетима у оквиру Circle U. универзитетске алијансе.  Ове мобилности се такође реализују у оквиру програма Еразмус+, за шта постоје посебно опредељена средства у оквиру буџета, али и краћи рокови за пријаву за неке од партнера у оквиру Алијансе због специфичних услова које су поставили сами партнери.

Рок за пријаву за индивидуалне мобилности у оквиру у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма истиче 01. априла у 12:00 часова, док је рок за пријаву кандидата за за реализацију мобилносту у оквиру сарадње са назначеним партнерским универзитетима у оквиру Circle U. универзитетске алијансе (конкретно Орхус универзитет) 17. март 2023. године у 14:00 часова.

Напомињемо да мобилности неће моћи да се реализују док се конкурси за пријаву не затворе, а ЕСПБ координатори не номинују све пријављене кандидате који испуњавају услове конкурса.

Преглед мобилности за које су отворени позиви за пријаву можете пронаћи на следећем линкуhttps://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls .

Листа отворених позива није коначна, јер је објављивање позива за пријаву за мобилност условљено потписивањем Интер-институционалног споразума са иностраним партнерима. Сходно томе, листа партнера ће бити редовно ажурирана, а самим тим и позиви за пријаву за мобилност у наредним роковима.

За сва евентуална питања и недоумице, молимо Вас да контактирате проф. Ивону Радовић (ivonag@tmf.bg.ac.rs).

Сва питања професорки Радовић можете поставити путем emaila или уживо у петак, 3.3.2023. од 12ч у МА на ТМФ-у.