Навигација

Представљање Друмске Стреле 2017

Опште вестиСтудентске вести

Друмска Стрела 2017 је шеста формула коју је испројектовао и направио овај тим, који ове године броји преко педесет студената. Чак четвртину тима ове године чине студенти Технолошкометалуршког факултета.

Прошле године је тим представио прву формулу са карбонским аеро пакетом а ове године је технологија израде делова од карбонских влакана усавршена. У овој сезони је оформљен подтим који се бави аеродинамиком и дизајном, као и синтезом и испитивањем материјала. На тај начин су студенти у прилици да раде са карбонским влакнима, и да израђују делове за формулу попут оних у Формули 1. Такође, у овој сезони су студенти ТМФ-а по први пут развили лепкове посебно за потребе спајања разних делова на возилу, и по први пут су штампани делови од пластике на 3-Д штампачу.

Вишемесечни рад тима био је видљив на свечаности којој су присуствовали представници Универзитета и факултета, професори, пријатељи пројекта, алумни чланови, родитељи, пријатељи, студенти и други заинтересовани посетиоци. Осим откривања новог возила, тим Друмска Стрела представио је и како изгледа њихова сезона, па су сви присутни имали прилику да виде како изгледа процес прављења формуле, и колико ентузијазма, рада и труда је потребно за такав пројекат.