Навигација

Нови позив - Ерасмус + мобилности студената - јул 2024

Студентске вести

Поштовани студенти,

користимо ову прилику да Вас обавестимо да је позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности студената у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности отворен 25.06.2024. године. Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/).

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) и тренутно отворених позива, студенти Универзитета у Београду могу да конкуришу за реализацију следећих типова мобилности:

- Буџет из 2023. године свака чланица може искористити до 31. јула 2025. године, за реализацију мобилности студената у сврху студирања, студентске праксе, краткорочне програме за студенте докторских студија и комбиноване интензивне програме (BIP) и преостале неискоришћене мобилности запослених.

Узимајући у обзир да је ово, према тренутно расположивим информацијама, последњи позив за пријаву за реализацију мобилности студената у сврху студирања из буџета за 2023. годину, охрабрујемо све заинтересоване студенте да се пријаве на отворене позиве, а ЕСПБ координаторе да их рангирају, јер ће у складу са одзивом кандидата и расположивим буџетом, након овог позива доћи до прерасподеле средстава на све факултете, чланице Универзитета.

 У оквиру Кључне акције 171 (сарадња са партнерима ЕУ), позиви су отворени за одлазне мобилности према до сада потписаним интер институционалним уговорима, о чему више информација можете наћи у оквиру секције ОТВОРЕНИ ПОЗИВИ на MobiON платформи

Рок за пријаву за индивидуалне мобилности у оквиру обе Кључне акције Еразмус + програма истиче 22. септембра у 23:59  часова, док је рок за рангирање пријављених кандидата, у оквиру јединствене ранг-листе за КА131 (једна за студенте, једна за запослене) 27. септембар у 23:59 часова. У оквиру КА171 кандидати се рангирају за сваки отворени позив појединачно, са истим роком за достављање ранг-листа.

Преглед мобилности за које су отворени позиви за пријаву можете пронаћи на следећем линкуhttps://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls .

Листа отворених позива није коначна, јер је објављивање позива за пријаву за мобилност условљено потписивањем Интер-институционалног споразума са иностраним партнерима. Сходно томе, листа партнера ће бити редовно ажурирана, а самим тим и позиви за пријаву за мобилност у наредним роковима.

За сва евентуална питања и недоумице, молимо Вас да контактирате Еразмус+ тим Универзитета у Београду (https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/contact) .

Еразмус+ тим Универзитета у Београду

Координатор Ерасмус+ пројеката мобилности на ТМФ је проф. Ивона Радовић и за сва додатна питања можете јој се обратити путем емаила: ivonag@tmf.bg.ac.rs