Навигација

Позивају се студенти завршних година студија да похађају нови циклус онлајн курса „Вештине управљања каријером”

Студентске вести

Позивају се студенти завршних година студија на Универзитету у Београду да похађају нови циклус онлајн курса „Вештине управљања каријером”, који организује Центар за развој каријере и саветовање студената. 

Овај курс је идеална прилика да:
– истражите и препознате своја интересовања, потребе, знања, вештине и способности, као и да их повежете са захтевима савременог тржишта рада;
– размислите о својим каријерним циљевима и креирате каријерни план;
– примените различите методе и стратегије тражења посла;
– научите да користите различите изворе информација о савременом тржишту рада;
– саставите квалитетну пријаву за посао – радну биографију и мотивационо писмо;
– научите како да се успешно представите послодавцу на разговору за посао или праксу. 

Kурс почиње 19. фебруара на Моодле платформи Универзитета у Београду.  

Студенти самостално пролазе кроз садржаје и раде на задацима у време кад им највише одговара, у оквиру повезаних тематских целина на недељном нивоу. У периоду трајања курса, полазници имају приступ снимљеним предавањима, задацима и бројним материјалима који ће ангажовати и унапредити њихове вештине управљања каријером. Подршка и повратна информација водитеља курса је планирана и кроз онлајн консултације и онлајн састанке, а у завршници курса планирано је окупљање учесника у Ректорату, реализација једне радионице и упознавање полазника са представницима одабраних компанија са којима се реализује дугогодишња сарадња. 

Kурс ће се завршити 24. априла 2024. године. 

Главни циљ курса јесте пружање подршке студентима у успешном управљању својом каријером и активном укључивању на тржиште рада. 

Пријавите се попуњавањем кратког регистрационог формулара на сајту Центра (линк: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/1552).  

Осим основних података (име и презиме, мејл адреса, факултет…), неопходно је да пошаљете и своју тренутну радну биографију на чијем усавршавању ћете радити током курса. 

Рок за слање пријаве је 18. фебруар 2024.  

Kурс су осмислиле и воде саветнице Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду.  

Успешно похађање курса полазницима доноси уверење о похађању, додатне ЕСПБ бодове, као и упис ове ваннаставне активности у додатак дипломи.