Навигација

Почело пријављивање на курс ''Примена прописа из области заштите животне средине: од теорије до праксе''.

Студентске вести

Позивамо вас да се пријавите да будете полазници курса који ће бити организован у 8 термина (прво предавање је планирано за четвртак 16.11.2023. од 14.00 до 16.00 у свечаној сали). По договору биће организован и обилазак индустријских постројења. 

Такође, заинтересовани студенти ће моћи и да обаве праксу у Министарству или у компанији која буде партнер дешавања.

На крају курса предвиђено је полагање теста и добијање сертификата о завршеној обуци.

Моле се сви заинтересовани да се емаилом, (на: nid@tmf.bg.ac.rs) пријаве до понедељка 13.11.2023. како бисмо организовали групу полазника. У емаилу навести име и презиме, број индекса, ниво студија (ОСА, МАС или ДАС) и студијски програм који похађате, са тренутним просеком на ОАС, или просеком завршених претходних нивоа студија, ако сте на МАС или ДАС студијама.

Предавања ће нашим студентима држати стручњаци из Министарства, и то у просторијама Технолошко-металуршког факултета. Тежиште у предавањима биће постављено на регулативни оквир и циљеве измена закона из области заштите животне средине, као и на представљање примера добре праксе.

Курс ће бити реализован током зимског семестра школске 2023/2024. године кроз предавања на следеће теме:

- управљање отпадом и отпадним водама;
- процена утицаја;
- заштита ваздуха;
- климатске промене;
- индустријско загађење;
- управљање хемикалијама;
- одрживи развој;
- циркуларна економија;
- европске интеграције.

Након завршеног курса, студенти ће добити сертификат о похађању, а знања која ће усвојити биће корисна за њихову даљу каријеру.