Навигација

Први конкурсни рок за упис на основне академске студије - школска 2023/2024. година

Вести о упису

На основу Конкурса који је расписао Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет у прву годину основних академских студија у школској 2023/2024. години уписује 385 студената и то: 315 студената чије се образовање финансира из буџета и 70 самофинансирајућих студената.

Број буџетских и самофинансирајућих места по студијским програмима1:

  • Хемијско инжењерство: 140 буџетских места и 10 самофинансирајућих места,
  • Биохемијско инжењерство и биотехнологија: 90 буџетских и 20 самофинансирајућих места,
  • Инжењерство заштите животне средине: 40 буџетских и 20 самофинансирајућих места,
  • Инжењерство материјала: 30 буџетских и 15 самофинансирајућа места,
  • Металуршко инжењерство: 15 буџетских и 5 самофинансирајућа места.

Правила конкурса, начини пријављивања и рангирања и износ школарине могу се пронаћи на страници уписа на основне академске студије.

Веб пријава кандидата биће могућа у периоду од 12:00 часова 14. јуна до 13:00 часова 19. јуна. Пријем документације кандидата биће организован од 21. до 23. јуна, док ће тачни термини бити објављени на сајту Факултета најкасније 20. јуна.

Спискови кандидата за полагање пријемног испита биће објављени на сајту Факултета најкасније 26. јуна. Пријемни испити биће организовани у периоду од 27. јуна до 29. јуна и то:

  • физика 27. јуна у 9 часова,
  • хемија 28. јуна у 9 часова,
  • математика 29. јуна у 9 часова.

Прелиминарне ранг листе по студијским програмима биће објављене најкасније у петак 30. јуна, а коначне ранг листе најкасније у уторак 4. јула. Упис кандидата по студијским програмима на основу коначних ранг листа биће реализован 6. и 7. јула. Детаљан календар за први конкурсни рок може се преузети овде.

Питања у вези са уписом могу се послати Комисији за упис на мејл: upisnakomisija@tmf.bg.ac.rs.


1 Влада Републике Србије није донела Одлуку о броју студената за упис у прву годину студијских програма који се финансирају из буџета за високошколске установе чији је оснивач Република за школску 2023/2024. годину. Уколико број одобрених буџетских места буде мањи од наведеног, извршиће се прерасподела тих места, а број самофинансирајућих места ће се изменити тако да укупан број студената који се уписују по студијском програму остане непромењен.