Навигација

Позив за CESAER Student Challenge 2023

Студентске вести

Објављен је позив за међународно студентско такмичење CESAER Student Challenge 2023 (https://www.cesaer.org/news/the-2023-edition-of-our-20000-cesaer-student-challenge-now-launched-1416/), које се ове године фокусира на тему ’Допринос науке и технологије одрживом развоју’, пружајући могућност студентским тимовима да покажу иновативна технолошка решења која на одржив начин одговарају на актуелне локалне и глобалне изазове.

CESAER ( https://www.cesaer.org/ ) је академско удружење 58 водећих европских универзитета науке и технологије, међу којима се налази и Универзитет у Београду, а који се воде заједничком мисијом јачања високог образовања и бољег позиционирања истраживања и иновација, уз снажан нагласак на значај одрживости и еколошког, економског и друштвеног доприноса академског знања и истраживања.

Услови за пријаву су следећи:

· Тим мора бити предвођен студентом основних, мастер или докторских студија, а не постоје ограничења у погледу броја чланова тима;

· Идејно решење мора бити у јасној корелацији са једним или више Циљева одрживог развоја;

· Мора постојати доказ о техничкој изводљивости научног концепта и примени у пракси (Proof of Concept), као и анализа циљних група корисника/купаца.

 

Пријаве треба да задовољавају три главна критеријума:

1. Иновативност, што се односи на нови приступ решавању стварних проблема и Proof of Concept самог решења;

2. Научна и технолошка изврсност, што се односи на изводљивост решења и интердисциплинарни приступ;

3. Импакт и одрживост, што се односи на јасну корелацију са једним или више Циљева одрживог развоја и приказивање индикатора за праћење импакта.

Селекција ће се одвијати на следећи начин:

1. Универзитет у Београду организоваће интерно такмичење за студентске тимове Универзитета у Београду, и то у периоду од 10. маја до 10. јуна 2023. године; тимови шаљу пријаву на мејл адресу: ctt@rect.bg.ac.rs, а она садржи pitch deck, односно презентацију решења, у којој се јасно види како решење одговара на три главна критеријума;

2. У периоду од 19. јуна до 17. јула организоваће се припремне радионице и консултације (једном недељно) за тимове Универзитета у Београду, у оквиру којих ће се радити на припреми материјала за финалну пријаву;

3. На основу залагања током радионица и припремљеног материјала, извршиће се селекција и одабрати један тим испред Универзитета у Београду, који ће послати финалну пријаву за CESAER Student Challenge 2023, најкасније до 31. јула.

Тим који на крају такмичења буде проглашен за најбољи, освојиће награду од 20 хиљада евра!

Додатне информације доступне су на интернет страници:

http://www.ctt.bg.ac.rs/vesti/nagrada-od-20-hiljada-evra-sjajna-prilika-za-studentske-timove/