Навигација

Обавештење о пријави слушања предмета у летњем семестру - основне академске студије

Студентске вести

Пријава слушања предмета (упис летњег семестра), за све студенте основних академских студија обавиће се у периоду од 17. фебруара до 24. фебруара у 14 часова преко веб портала за студенте. Студенти који буду пријавили предмете за слушање 24. фебруара, између 14 и 24 часова, неће бити обухваћени распоредом наставе за летњи семестар. Студенти који су уписали прву годину основних академских студија први пут у текућој школској години могу пронаћи информације о изборним предметима на свом студијском програму на страници Наставни планови ОАС 2022. Сви други студенти који наставу прате по претходној акредитацији могу се информисати о изборним предметима на страници Наставни планови ОАС 2014.

Да би студент могао да пријави предмете за слушање, неопходно је да нема отворених пријава испита предмета летњег семестра и да су испуњени услови за слушање предмета. У случају проблема са отвореним пријавама, а након завршетка Фебруарског испитног рока, студенти се могу обратити својим предметним професорима и замолити их да врате испитне пријаве у студентску службу.

Максимални број бодова које студенти могу да пријаве по семестру износи 45 ЕСПБ, с тим што се сваки бод преко 30 ЕСПБ плаћа по цени од 1.250,00 динара. Самофинансирајући студенти плаћају укупан број бодова које су пријавили по истој цени. Препорука студентима је да не пријављују већи број ЕСПБ бодова од 30, јер ће, у случају да не положе пријављене предмете, морати да плате слушање истих и у наредној школској години. Обрачун школарине (предрачун) биће извршен након пријаве предмета летњег семестра, а четврта рата школарине доспева на наплату 1. априла 2023. године.

Подношење молби за пријаву слушања предмета за које није испуњена условљеност:

Веб портал неће дозволити пријаву слушања предмета за које није испуњена условљеност. У овом случају, студенти сами пријављују предмете за које имају испуњене услове или за које није дефинисана условљеност, док за предмете за које није испуњена условљеност могу поднети додатну молбу.

Молба се може поднети студентском парламенту најкасније до 23. фебруара у 14 часова, а образац молбе може се узети у скриптарници Факултета. Студентска служба ће извршти пријаву додатних предмета на основу одобрених молби.

Сва питања у вези са пријавом предмета за слушање слати искључиво на адресу upis@tmf.bg.ac.rs.