Навигација

Универзитетска агенција за Франкофонију (АУФ) je расписала конкурс за стипендије за међународну мобилност студената ради обављања стручне праксе

Студентске вести

Овом приликом  Вас обавештавамо да је Универзитетска агенција за Франкофонију (АУФ) расписала конкурс за стипендије за међународну мобилност студената ради обављања стручне праксе.

Студенти који говоре француски језик (минимални ниво знања Б1) и који нису већ били стипендисти Универзитетске агенције за франкофонију (АУФ), позивају се да се пријаве за међународну мобилност ради обављања стручне праксе како би искористили своје вештине и знања на радном месту, у циљу професионалне интеграције.

Међународна мобилност ради обављања стручне праксе студената одобрава се у трајању од 1 до 3 месеца и може се реализовати у периоду од 18. априла до 17. децембра 2022. године. Студенти завршних година студија морају праксу да заврше до краја 2021/2022 школске године (до 30. септембра 2022. године).

Пракса мора бити призната као део студијаког програма кандидата, што на Универзитету у Београду подразумева унапред закључен Уговор о обављању стручне праксе између матичног факултета студента и послодавца. Модел можете пронаћи на сајту Универзитета у Београду, на следећем линку:

https://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/univ-propisi.php

То је образац 3 у оквиру Правилника о мобилности студената и преношењу ЕСПБ бодова.

Кандидати сами морају да пронађу послодавца ван своје земље (земље пребивалишта). Потребно је да им током праксе радни језик буде француски и да за потребе конкурса од потенцијаног послодавца добију потврду о пријему.

Подршка АУФ-а покрива превоз, месечну накнаду и здравствено осигурање.

Више информација о условима конкурса можете пронаћи овде.

Позив за пријаве је отворен од 20. децембра 2021. до 21. марта 2022. године.