Научна област | Биохемијско инжењерство и биотехнологија |
---|---|
Датум избора у звање | 7. децембар 2016. |
Предмети
14Д015 | 14Д015 - Одабрана поглавља технологије микробне биомасе |
14МБИП8 | 14МБИП8 - Процеси и опрема у прехрамбеној индустрији |
22ББИ311 | 22ББИ311 - Сировине у биотехнологији |
22ББИ410 | 22ББИ410 - Биотехнолошки практикум 2 |
22ББИ482 | 22ББИ482 - Прехрамбена биотехнологија |
22Д111 | 22Д111 - Одабрана поглавља технологије микробне биомасе |
22Д112 | 22Д112 - Одабрани микробиолошки процеси у заштити животне средине |
22МАПП | 22МАПП - Аналитика прехрамбених производа |
22МПОПИ | 22МПОПИ - Процеси и опрема у прехрамбеној индустрији |
ББИ311 | ББИ311 - Сировине у биотехнологији |
ББИ410 | ББИ410 - Биотехнолошки практикум 2 |
ББИ482 | ББИ482 - Прехрамбена биотехнологија |
ДИЗ3 | ДИЗ3 - Одабрани микробиолошки процеси у заштити животне средине |
ЗП44 | ЗП44 - Стручна пракса |
МБИП03 | МБИП03 - Аналитика прехрамбених производа |
Легенда:
ЗП...,14ЗП... | заједнички предмет на основним академским студијама (ОАС) |
---|---|
Т...,14Т... | текстилна технологија (ОАС) |
Х...,14Х... | хемијско инжењерство (ОАС) |
Б...,14б... | биохемијско инжењерство и биотехнологија (ОАС) |
ИЖС, 14ИЖС... | инжењерство заштите животне средине (ОАС) |
МИН...,4МИН... | металуршко инжењерство (ОАС) |
ИИМ...,14ИИМ... | инжењерство материјала (ОАС) |
ИГИ...,14ИГИ... | графичко инжењерство, дизајн и амбалажа (ОАС) |
М...,14М... | мастер студије |
Д...,14Д... | докторске студије |
Библиографија
Радови у часописима
- Александра Ђукић Вуковић, Љиљана Мојовић, Маја Вукашиновић-Секулић, Марица Ракин, Светлана Николић Полигенис, Jelena Pejin и Маја Булатовић, Effect of different fermentation parameters on L- lactic acid production from liquid distillery stillage, FOOD CHEMISTRY, 134, 2, 2012, pp. 1038-1043
- Љиљана Мојовић, Dušanka Pejin, Марица Ракин, Jelena Pejin, Светлана Николић Полигенис и Александра Ђукић Вуковић, How to improve the economy of bioethanol production in Serbia, RENEWABLE & SUSTAINABLE ENERGY REVIEWS, 16, 8, 2012, pp. 6040-6047
Менторство
Докторске академске студије
- Функциoнaлнa свojствa и примeнa хидрoлизaтa прoтeинa суруткe дoбиjeних биoтeхнoлoшким путeм, Salem Embiriekah, 16.11.2018.
- Производња и примена биоактивних протеина и пептида сурутке, Тања Крунић, 29.09.2017.
- Производња и карактеристике функционалних ферментисаних напитака на бази сурутке, Маја Булатовић, 14.07.2015.
Мастер академске студије
- Одређивање садржаја полифенола и антиоксидативне активности у интегралном хељдином брашну уз примену различитих растварача за екстракцију, Ана Милић, 30.09.2024.
- Утицај контролисане ензимске хидролизе на технолошка својства протеина сурутке, Тамара Симеуновић, 30.09.2024.
- Квалитет сладоледа обогаћеног хидролизатима протеина сурутке, Младен Грбушић, 30.09.2024.
- Утицај додате љуске какао зрна на квалитет брашнено-кондиторских производа, Јована Мијатовић, 30.09.2024.
- Утицај контролисане ензимске хидролизе на антиоксидативна својства протеина сурутке, Бранка Џунић, 13.09.2024.
- Полифенолни профил и антиоксидативна активност различитих узорака чоколаде, Вања Дамњановић, 28.12.2023.
- Употреба пивског квасца имобилисаног у носач на бази алгината и хитозана за пречишћавање боје из отпадне воде, Теодора Здравковић, 29.09.2023.
- Валидација амбијенталних услова у фабрици чврстих фармацеутских препарата "Галеника", Тања Соколовић, 29.09.2023.
- Одређивање реолошких својстава теста са додатком интегралног брашна од хељде и брашна проса, Марија Зарков, 28.09.2023.
- Модификација и примена биосорбената на бази отпадних материјала за уклањање боје Брилиантно зелено, Драгана Ђукић, 29.09.2022.
- Пивски квасац као биосорбент за пречишћавање боје Брилиантно зелено, Александра Петковић, 26.09.2022.
- Утицај примене функционалних додатака на капацитет неутрализације слободних радикала и стабилност антиоксидативне активности црне чоколаде, Тамара Делевић, 30.09.2021.
- AChE инхибиторна активност етарског уља жалфије и cognivia, Кристина Глишић, 30.09.2021.
- Утицај различитих техника инкапсулације на вијабилност инкапсулиране пробиотске културе, Јања Тодоровић, 24.09.2021.
- Утицај додатка пробиотика, пребиотика и лиофилизата воћа на технолошка и микробиолошка својства функционалне црне чоколаде, Јелена Николић, 30.09.2020.
- Испитивање квалитета ферментисаног производа на бази соје и воћног сока, Тамара Легетић, 30.09.2020.
- Стабилност антиоксидативне активности функционалне чоколаде у симулираним гастроинтестиналним условима, Даница Костић, 30.09.2019.
- Утицај симултане хидролизе и ферментације на функционалност хидролизата протеина сурутке, Сања Димитријевић, 24.09.2019.
- Утицај симулираних гастроинтестиналних услова на садржај полифенола у функционалној чоколади, Вања Остојин, 15.07.2019.
- Ефикасност процеса симултане хидролизе и ферментације сурутке у производњи пробиотске биомасе, Милош Зарић, 28.09.2018.
- Нова храна - Нови тренд на тржишту хране, Јованка Вранић, 28.09.2018.
- Унапређење ферментисаног напитка на бази сурутке применом инкапсулиране пробиотске стартер културе, Мирјана Матић, 28.09.2018.
- Примена дехидрираног воћа као функционалних додатака за обогаћивање пекарских производа, Милица Ранковић, 28.09.2018.
- Антимикробна активност хидролизата протеина сурутке добијених ензимском и микробном хидролизом, Немања Кнежевић, 12.01.2018.
- Техно-економска анализа производње хидролизата концентрата протеина сурутке, Марина Ђајић, 28.09.2017.
- Оцена квалитета чоколаде обогаћене протеинима и хидроизолатима сурутке и соје, Тијана Жегарац, 25.09.2017.
- Карактеристике пекарских производа обогаћених спелтом, Јелена Бабић, 30.09.2016.
- Карактеристике хидролизата добијених ензимском хидролизом концентрата протеина сурутке, Миљана Ћурић, 30.09.2016.
- Карактеристике производа добијених ензимском хидролизом протеина соје, Милана Ђорђевић, 30.09.2016.
- Примена културе ABY-6 у хидролизи различитих супстрата на бази соје, Анђела Јоковић, 30.09.2016.
- Анализа техноекономске оправданости производње ферментисаних напитака на бази сурутке, Тамара Мијатовић, 27.09.2016.
- Антихипертензитивна активност пептидних фракција протеина сурутке, Сандра Новаковић, 30.09.2015.
- Анализа оправданости коришћења сурутке у Србији, Милица Станишић, 30.09.2015.
- Унапређење ферментисаног напитка од сурутке и млека додатком биоактивних пептида, Јелена Радиновић-Лукић, 30.09.2015.
- Нутритивне карактеристике функционалног ферментисаног напитка од сурутке и млека, Тамара Комазец, 27.02.2015.
- Имобилизација пробиотске стартер културе обложене протеинима сурутке, Милана Грба, 14.07.2014.
- Стабилност пробиотичког напитка од сурутке и воћа, Милена Јовановић, 20.06.2014.
- Примена калијум-сорбата као адитива у безалкохолним освежавајућим напицима, Маја Тодоровић, 12.02.2014.
- Карактеристике функционалног ферментисаног напитка од сурутке и млека, Тијана Милошевић, 30.09.2013.
- Функционалне и реолошке карактеристике ферментисаног напитка од сурутке и млека, Милка Борић, 27.09.2013.
- Оптимизација процеса производње пробиотског напитка на бази сурутке произведеног млечно-киселом ферментацијом сурутке помоћу соја L.b.johnsonii NRRL B-2178, Драгана Јанковић, 26.03.2013.
Основне академске студије
- Утицај додате љуске какао зрна на квалитет брашнених производа, Данијел Поповић, 30.09.2024.
- Формулација функционалног сладоледа са редукованим садржајем шећера и масти, Марина Степаноски, 30.09.2024.
- Одређивање садржаја полифенола и антиоксидативне активности у интегралном хељдином и пшеничном белом брашну, Милица Милићевић, 23.09.2024.
- Производња сладоледа обогаћеног хидролизатима протеина сурутке, Данијела Синђелић, 09.09.2024.
- Утицај pH на сорбентну моћ биосорбената на бази квасца, Теодора Станојловић, 30.09.2023.
- Утицај концентрације биосорбената на бази квасца и алгината на сорбентну моћ у односу на боју Брилијантно зелено, Лука Крстановић, 29.09.2023.
- Садржај полифенола и антиоксидативна активност у протеинском брашну бадема и бундеве, Наталија Нешић, 28.09.2023.
- Оптимизација процеса производње функционалног напитка на бази бадема, Сара Живановић, 06.06.2023.
- Утицај додатка функционалних компоненти на квалитет напитка на бази бадема, Милица Милутиновић, 16.03.2023.
- Испитивање антимикробне активности етарских уља инкапсулираних у алгинатни хидрогел, Бранка Џунић, 30.09.2022.
- Испитивање брзине отпуштања етарских уља инкапсулираних у алгинатни хидрогел, Тамара Симеуновић, 30.09.2022.
- Утицај хитозана на сорбентну моћ имобилисаног квасца у раствору боје, Кристина Костић, 07.07.2022.
- Примена плода баобаба у прехрамбеним производима, Милица Свичевић, 12.04.2022.
- Функционални прехрамбени производи са смањеним садржајем соли, Наташа Васиљевић, 27.12.2021.
- Производња ферментисаног напитка на бази сојиног млека са додатком воћног сока, Невена Крстајић, 27.12.2021.
- Функционална чоколада обогаћена пробиотским бактеријама, Анђела Мучибабић, 30.09.2021.
- Функционална чоколада као вредан прехрамбени производ, Андријана Рачић, 05.07.2021.
- Утицај додатка концентрата протеина сурутке на стабилност антиоксидативног капацитета ферментисаног напитка на бази сурутке током чувања, Миљана Васић, 25.02.2021.
- Квалитет функционалне чоколаде - оцена сензорног квалитета и ставова потрошача, Вања Обрадовић, 04.02.2021.
- Функционална својства хидролизата протеина бундеве, Ана Дробњаковић, 30.12.2020.
- Утицај додатка концентрата протеина сурутке на стабилност ферментисаног напитка на бази сурутке, Иван Стојановић, 30.09.2020.
- Производња ферментисаног напитка на бази козје сурутке и лиофилизованог воћа, Милица Булатовић, 30.09.2020.
- Примена протеина луцерке у прехрамбеним производима, Анђела Вељковић, 30.09.2020.
- Утицај додатка концентрата протеина сурутке на антиоксидативна својства ферментисаног напитка на бази сурутке, Смиља Јанковић, 30.09.2020.
- Утицај додатка концентрата протеина сурутке на ферментативну активност стартер ABY 6 културе коришћене за ферментацију сурутке, Вања Пандуровић, 08.07.2020.
- Механичка својства носача на бази хидролизата протеина сурутке и алгината коришћеног за инкапсулацију ABY 6 starter културе, Марта Алексић, 30.09.2019.
- Механичка својства носача на бази протеина сурутке и алгината коришћеног за инкапсулацију ABY 6 стартер културе, Александар Ристић, 23.09.2019.
- Технолошки параметри квалитета функционалне чоколаде, Јелена Николић, 19.09.2019.
- Утицај мешања на производњу биоактивних пептида сурутке високе антиоксидативне активности, Игор Петковић, 15.07.2019.
- Антиоксидативна својства напитка на бази сурутке добијеног ферментацијом помоћу ABY-6 културе инкапсулиране у матрикс који садржи алгинат и хидролизат протеина сурутке, Александра Савковић, 05.07.2019.
- Антиоксидативна својства напитка на бази сурутке ферментисаног помоћу ABY-6 јогуртне стартер културе инкапсулиране у носач на бази протеина сурутке, Маја Мајкић, 22.04.2019.
- Утицај садржаја укупних полифенола у какао маси на антиоксидативни потенцијал чоколаде, Лидија Веселиновић, 28.02.2019.
- Антиоксидативна својства напитка на бази сурутке ферментисаног помоћу инкапсулиране ABY-6 стартер културе, Кристина Мандић, 27.09.2018.
- Антиоксидативна активност сировина за производњу чоколаде, Вања Остојин, 30.03.2018.
- Сензорна анализа чоколаде обогаћене хидролизатима протеина сурутке и соје, Тамара Легетић, 28.02.2018.
- Антимикробна активност хидролизата протеина сурутке, Сања Димитријевић, 30.09.2017.
- Антиинфламаторна и антиреуматска активност хидролизата протеина сурутке, Даница Стевић, 28.09.2017.
- Одређивање антимикробне активности хидролизата протеина сурутке добијеног помоћу протеиназе К, Никола Ковачевић, 26.09.2017.
- Примена антиоксидативних хидролизата протеина соје, Филип Максимовић, 25.09.2017.
- Антиоксидативни хидролизати протеина сурутке и њихова примена у пуњеним кондиторским производима, Милош Зарић, 18.09.2017.
- Физичко-хемијске карактеристике различитих хидролизата протеина соје, Невена Радомировић, 30.09.2016.
- Стабилност напитка добијеног ферментацијом сурутке помоћу имобилисане стартер културе, Јелена Бабић, 27.02.2015.
- Антиоксидативна активност напитка добијеног ферментацијом сурутке помоћу комерцијалне ABY-6 културе, Анђела Јоковић, 30.09.2014.
- Утицај садржаја млечне масти на сензорна својства и стабилност функционалног ферментисаног напитка на бази сурутке, Сандра Новаковић, 30.09.2014.
- Примена и димензионисање аутоклава за стерилизацију воћа и поврћа у амбалажи, Катарина Петровић, 30.09.2014.
- Антиоксидативна активност напитка добијеног ферментацијом сурутке помоћу комерцијалне ABY-6 културе и Lb.rhamnosus ATCC 7469, Јелена Радиновић-Лукић, 30.09.2014.
- Утицај додатих извора минералних соли на млечно-киселу ферментацију сурутке са Lb. johnsonii NRRL B-2178, Никола Марчић, 28.09.2012.
- Утицај додатих извора витамина на млечно-киселу ферментацију сурутке са Lb. johnsonii NRRL B-2178, Филип Бујас, 28.09.2012.
- Могућности производње млечне киселине на сурутки, Тијана Милошевић, 01.03.2012.
- Сурутка као супстрат за производњу млечне киселине, Жаклина Тасић, 15.09.2011.
Основне студије
- Унапређење сензорних својстава функционалног ферментисаног напитка на бази сурутке применом различитих средстава за угушћивање, Маја Новаковић, 05.11.2015.
- Утицај додатог млека на квалитет ферментисаног напитка од сурутке, Катарина Ненадовић, 29.05.2013.
- Стабилност и протеолитичка активност комерцијалне стартер културе (ABY-6) у ферментисаном напитку на бази сурутке, Јасмина Андонов, 24.05.2013.
- Стабилност и протеолитичка активност комерцијалне стартер културе (ABY-6) и Lactobacillus rhamnosus ATCC 7469 у ферментисаном напитку на бази сурутке, Катарина Христов, 29.03.2013.
- Утицај инулина као пребиотика на преживљавање ћелија Lb. johnsonii NRRL B-2178 током чувања пробиотског напитка од сурутке, Ана Костић, 06.03.2013.
- Стабилност напитка на бази сурутке ферментисане мешаном културом Lb.helveticus ATCC 15009 и S.thermophilus S3, Драгана Црномарковић, 07.09.2012.
- Утицај додатих извора азота на млечно-киселу ферментацију сурутке са Lb. johnsonii NRRL B-2178, Верица Вуколић, 09.07.2012.
- Утицај додатих пребиотика на млечно-киселу ферментацију сурутке са Lb. johnsonii NRRL B-2178, Милка Борић, 09.07.2012.
- Оптимизација услова млечно-киселе ферментације сурутке са Lb.johnsonii NRRL B-2178, Марија Живковић, 17.05.2012.
- Стабилност напитка на бази сурутке ферментисане са мешаном културом Lb.delbrueckii ssp.lactis NRRL B-4525 и S.thermophilus S3, Катарина Васић, 06.04.2012.
- Течна џибра као супстрат за производњу млечне киселине, Александра Стојановић, 01.12.2011.
- Утицај сојиног млека на антиоксидативну активност чоколаде, Драгана Живуловић, 10.06.2011.
- Могућности коришћења дивљег кестена за производњу биоетанола, Ивана Дикић, 21.04.2011.
- Поступци за коришћење кукурузне џибре-споредног производа након производње биоетанола, Бојана Кунарац, 28.09.2010.
- Оцена и контрола квалитета полутрајних производа од меса, Тања Крунић, 24.09.2010.
- Испитивање могућности за примену етарског уља жалфије у вину, Зорица Гроздановић, 06.09.2010.
- Примена биомасе пивског квасца у функционалним производима, Марија Стојиљковић, 15.06.2010.
- Поступци за унапређење споредних производа из производње биоетанола, Милена Грубић, 26.03.2010.
- Поступци за побољшање квалитета џибре након производње биоетанола, Ана Боговац, 08.09.2009.
- Могућности искоришћења џибре након производње биоетанола, Сунчица Вуковић, 02.07.2009.
- Испитивање могућности коришћења различитих хибрида кукуруза за производњу биоетанола, Марија Гвозденовић, 20.02.2009.
- Утицај ултразвука и микроталаса на ток ферментације хидролизата кукурузног брашна за проиузводњу биоетанола, Јасмина Ракић, 30.09.2008.
- Утицај ултразвучних таласа на квалитет хидролизата кукурузног брашна за производњу биоетанола, Марија Милановић, 04.09.2008.
- Производња етанола ферментацијом хидролизата кукурузног брашна помоћу имобилисаних ћелија Saccharomyces cerevisiae, Тијана Ивић, 26.10.2007.
- Производња биоетанола помоћу Saccharomyces ellipsoideus истовременом сахарификацијом и ферентацијом кукурузног брашна, Маја Булатовић, 28.06.2007.
- Могућности побољшања продуктивности етанола ферментацијом хидролизата кукурузног брашна са Saccharomyces ellipsoideus, Радојка Јахура, 13.06.2007.