Naučna oblast | Biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija |
---|---|
Datum izbora u zvanje | 10. oktobar 2022. |
Predmeti
14BBI30 | 14BBI30 - Biotehnološki praktikum 1 |
14MBIP9 | 14MBIP9 - Tehnologija pakovanja hrane |
14HFI47 | 14HFI47 - Enzimsko inženjerstvo |
22BBI30 | 22BBI30 - Biotehnološki praktikum 1 |
22BBI410 | 22BBI410 - Biotehnološki praktikum 2 |
22MTPH | 22MTPH - Tehnologija pakovanja hrane |
22FI41 | 22FI41 - Enzimsko inženjerstvo |
BBI410 | BBI410 - Biotehnološki praktikum 2 |
ZP44 | ZP44 - Stručna praksa |
Legenda:
ZP...,14ZP... | zajednički predmet na osnovnim akademskim studijama (OAS) |
---|---|
T...,14T... | tekstilna tehnologija (OAS) |
H...,14H... | hemijsko inženjerstvo (OAS) |
B...,14b... | biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija (OAS) |
IŽS, 14IŽS... | inženjerstvo zaštite životne sredine (OAS) |
MIN...,4MIN... | metalurško inženjerstvo (OAS) |
IIM...,14IIM... | inženjerstvo materijala (OAS) |
IGI...,14IGI... | grafičko inženjerstvo, dizajn i ambalaža (OAS) |
M...,14M... | master studije |
D...,14D... | doktorske studije |
Mentorstvo
Osnovne akademske studije
- Dobijanje i karakterizacija jestivih filmova na bazi soje, Miljana Ristić, 30.09.2024.
- Izolovanje, prečišćavanje i primena peroksidaze iz paškanata, Anđela Simić, 30.09.2024.
- Izolovanje i prečišćavanje peroksidaze iz stabljike celera, Jelena Božović, 30.09.2024.
- Proizvodnja i karakterizacija proteaze iz Bacillus sp., Maja Stankić, 25.09.2024.
- Uticaj niske temperature tokom skladištenja krompira na sadržaj redukujućih šećera i aktivnost invertaze, Ilinka Melović, 29.09.2023.
- Ispitivanje uticaja metode ekstrakcije bioaktivnih jedinjenja praziluka na prebiotsku i antioksidativnu aktivnost dobijenih ekstrakata, Tea Takić, 29.09.2023.
- Ispitivanje biološke aktivnosti ekstrakata čičoke dobijenih primenom različitih metoda ekstrakcije, Miodrag Grujić, 29.09.2023.
- Određivanje sadržaja pigmenata u frakcijama dobijenim u postupku proizvodnje proteinskog koncentrata iz bundevinog lišća, Minja Ćupurdija, 29.09.2023.
- Određivanje sadržaja pigmenata u frakcijama dobijenim u postupku proizvodnje proteinskog koncentrata iz spanaća, Teodor Pejičić, 18.09.2023.