Navigacija

Raspisan konkurs za praksu u organima gradske uprave

Studentske vesti

BG PRAKSA- prilika za studente Univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Beogradu i Grad Beograd pozivaju studente završnih godina osnovnih i master studija da postanu deo 11. generacije polaznika programa univerzitetske radne prakse BG PRAKSA i iskoriste priliku za sticanje radnog iskustva u struci.

Ovog leta 135 studenata Univerziteta u Beogradu imaće priliku da obavi tromesečnu radnu praksu u nekoj od sledećih ustanova:

Preduzeća: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Gradsko stambeno” , JKP „Beograd put“, JP „Beogradska tvrđava“, JKP „Veterina Beograd“, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis”, Turistička organizacija Beograda, JKP „Pogrebne usluge”, gradska opština Savski venac, ustanove kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Muzej afričke umetnosti – zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Istorijski arhiv Beograda, Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i 11 sekretarijata Gradske uprave.

Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena novčana nadoknada. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodove.

Svaki polaznik prakse imaće neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih.

Tokom realizacije programa ove godine biće uključeno ukupno 90 mentora na 82 različite pozicije u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima gradske uprave i opštinama koje učestvuju u programu.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

Na istoj strani sajta istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju, odgovori na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i “Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima.

Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija u skladu sa navedenim uslovima konkursa za raspisane pozicije.

Za sve kandidate neophodno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta.

Konkurs je otvoren od 12.aprila do 4. maja 2022. godine u ponoć, a prvi dan prakse biće 1. jul 2022.

O PROGRAMU BG PRAKSA:

Program se realizuje od 2010. godine za redom zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Program je rezultat zajedničkog nastojanja da što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i tako unapredi svoje akademsko obrazovanje; proistekao iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i prepoznavanje važnosti ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija javnih preduzeća u Beogradu. Do sada je kroz program BG praksa prošlo preko 2000 studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu.

za TEHNOLOŠKO- METALURŠKI FAKULTET:

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija"

Inženjer pogona, PP Makiš (TMF)

Pozicije otvorene za studente svih fakulteta tehničko-tehnološke grupacije:

GU- Sekretarijat za javne prihode

Praktikant na analitičko poreskim poslovima

GU- Sekretarijat za opšte poslove

Praktikant na stručno-operativnim poslovima  nabavki