Navigacija

Studentske vesti

SVEČANA DODELA DIPLOMA

Studentske vesti

SVEČANA DODELA DIPLOMA 28.09.2016.godine u 11 časova u Velikom amfiteatru (za studente koji su diplomirali u periodu od 22.08. do 30.09.2015. godine)

Spiskove studenata koji će diplomu primiti 28.09.2016. godine možete pogledati ovde 

Letnja škola na Univerzitetu u Mariboru

Studentske vesti

 Letnja škola na Univerzitetu u Mariboru održaće se u periodu od 25.06. do 08.07.2017. godine i namenjena je master i PhD studentima iz svih oblasti.  Informacije o programu letnje škole možete da pogledate na sledećem linku: http://summer.outoftheb...

Plaćena praksa u okviru Pan-European Seal Professional Traineeship programa

Studentske vesti

Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, kao član Pan-European Seal Professional Traineeship programa, obezbedio je mogućnost studentima koji su završili osnovne ili master studije na Univerzitetu u Beogradu da konkurišu za plaćenu praksu u trajanju od godinu dana u Evropskoj patentnoj organizaciji (European Patent Office, EPO) i Zavodu za intelektualnu svojinu Evropske unije (European Union Intellectual Property Office, EUIPO).

Kompanija Nodular zapošljava četiri metalurga

Studentske vesti

 Kompanija NODULAR d.o.o. (www.nodular.rs) se bavi proizvodnjom i prodajom proizvoda od sivog i nodularnog liva.

U našem programu nalaze se kanalizacioni, telefonski i vodovodni poklopci, kanalske i linijske rešetke, kanalska armatura i pribor, livene klupe i postolja za stolove, kaminski program. Zbog povećanog obima proizvodnje, želimo da proširimo naš tim i zbog toga su nam potrebni kandidati. Oglas za posao možete preuzeti ovde

Takmičenje za učenike završnih godina srednjih škola - Tech case study 2019

Studentske vestiOpšte vesti

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizuje Prvu tehnološku studiju slučaja „Tech case study 2019“. Takmičenje je osmišljeno tako da učenicima završnih godina srednjih škole približi posao tehnologa i testira njihove inženjerske veštine kroz realan problem iz oblasti održivog razvoja

Link za prijavu:
https://docs.google.com/forms/d/1xRMEe4mlJVjzVrHWGh475nSLhnKs8dzfhVRdGq0h1H8/edit

Tehnološka studija slučaja „Tech case study 2020“

Studentske vestiOpšte vesti

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu drugu godinu zaredom organizuje Tehnološku studiju slučaja „Tech case study 2020“ – takmičenje osmišljeno tako da učenicima završnih godina srednjih škola približi  posao tehnologa i testira njihove inženjerske veštine kroz realan problem iz oblasti održivog razvoja.
Detaljnije informacije o takmičenju 
Formular za prijavu (otvoreno od 18.02. do 08.03.)
Za više informacija kontaktirajte nas putem elektronske pošte na pr@spmtf.rs ili na broj telefona 062/260298.

Obaveštenje za zaposlene i studente TMF o načinu rada u vanrednom stanju

Studentske vestiOpšte vesti

U skladu sa proglašenjem vanrednog stanja i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu obaveštava zaposlene i studente da se prekidaju svi vidovi nastave (predavanja, eksperimentalne i računska vežbe) koji zahtevaju fizičko prisustvo studenata. Prelazi se na elektronske vidove nastave i komunikacije sa studentima, a nastavnicima, istraživačima i studentima redovno će biti dostavljana uputstva u skladu sa aktuelnim dešavanjima i novim preporukama. Rad službi i nenastavnog osoblja biće organizovan u smanjenom obimu koji će omogućiti funkcionisanje ustanove. Naglašavamo da su u ovom periodu svi obavezni da se pridržavaju preporuka nadležnih organa.

Poziv mladim istraživačima za prijavu na YOUng Researcher’S Conference 2020 (Yours2020)

Studentske vestiOpšte vesti

Pozivamo sve mlade kolege, studente i istraživače do 35 godina, da se prijavite za konferenciju YOUng Researcher’S Conference 2020 (Yours2020) koja će se održati 19. maja 2020. godine na Beogradskom sajmu, a u organizaciji JAES (Journal of Applied Engineering Science) i Mašinskog fakulteta Unverziteta u Beogradu.

Više informacija se može naći na sajtu konferencije http://www.iipp.rs/konferencija.php?id=3 i u prilozoma ove vesti

Novi rok za prijavu na virtuelno takmičenje Falling Walls Lab

Studentske vestiOpšte vesti

DAAD Informativni centar Beograd u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd i Univerzitetom u Beogradu organizuje četvrti Falling Walls Lab u Srbiji, kao inovativnu platformu za predstavljanje istraživačkih projekata u rangu naučnog proboja u svim naučnim disciplinama. Učesnici će prisustvovati ekskluzivnoj i besplatnoj radionici Science Communication pre samog Lab-a, koja će se takođe organizovati virtuelno.

Aplikacije za učešće na Falling Walls Lab Belgrade se šalju centralno preko portala na stranici www.falling-walls.com/lab do 26. aprila 2020.

Informacija YOURS 2020 konferencija - produžen rok

Studentske vestiOpšte vesti

Poziv za sve mlade kolege, studente i istraživače do 35 godina, da se prijave za konferenciju YOUng Researcher’S Conference 2020 (Yours2020) slanjem naučnih radova. Uslov je da prvi autor rada bude mlađi naučnik, do 35 godina.

Novi rok za slanje radova je 14.5.2020. godine.

Tehnološko-metalurški fakultet će podržati nekoliko najboljih radova svojih studenata i zaposlenih uplatom troškova kotizacije.

Više informacija u prilogu vesti.

Odabrani finalisti Tech Case Study 2020

Studentske vestiOpšte vesti

Interesovanje srednjoškolskih timova je i ove godine bilo veliko – oprobali su se u ulozi tehnologa i rešavali realne problema iz prakse. Ovogodišnja studija slučaja je koncipirana na iskustvu i izazovima sa kojima se sreću kolege iz Centra za čistiju proizvodnju Srbije kroz projekat IED Srbija.

Više informacija na linku

Novi termini polaganja ispita i dodatni ispitni rok

Studentske vestiOpšte vesti

Poštovane koleginice i kolege,

na osnovu odluke Senata BU da se nastavi sa ispitnim rokom, u četvrtak 9.07.2020. održaće se ispiti koji su bili po rasporedu u sredu. U petak  će se održati ispiti koji su bili po rasporedu u četvrtak i tako  redom, sve se pomera za jedan dan. Izvinite što Vas tek sad obaveštavamo, ali smo čekali da se završi sednica Senata i da dobijemo konkretna obaveštenja. Odluka Senata BU je data u prilogu. Studenti su takođe obavešteni. Ukoliko dođe do nekih promena, blagovremeno ćete biti obavešteni.

Srdačan pozdrav,
Dekanski kolegijum

 

Obaveštenje o pomeranju termina za pojedine ispite - dopuna

Studentske vestiOpšte vesti

Ispit iz Sociologije održaće se u nedelju 12.07.2020 u 11 h u VA.

Organska hemija I – popravni kolokvijum i Organska hemija – popravni
kolokvijum (za studijski program IM, TI i IZŽS) održaće se u subotu
11.07.2020 u 13 h, VA, SA, MA

Mehaničke operacije – popravni kolokvijum, Mehaničke i toplotne operacije
– popravni kolokvijum (mehanički deo) i Fenomeni prenosa – popravni
kolokvijum održaće se u ponedeljak 13.07.2020. u 17 h.

Uvod u Hemijsko inženjerstvo održaće se u petak 10.07.2020 u 12 h u SA
Osnovi bioprocesnog inženjerstva održaće se u petak 10.07.2020 u 12 h u VA
Inženjersko crtanje održaće se u petak 10.07.2020 u 12 h u MA
Kvalitet i bezbednost u biotehnologiji održaće se u ponedeljak 13.07.2020 u
19 h.
Naknadno ćete biti obavešteni o terminima održavanja ispita iz sledećih
predmeta:
● Procesna kontrola
● Merenje i regulacija procesa
● Merenje i upravljanje procesima
● Automatsko upravljanje procesima
● Osnovi automatskog upravljanja procesima – završni ispit
● Sistemi automatskog upravljanja procesima – završni ispit
● Upravljanje procesima u farmaceutskoj industriji – završni ispit

Nagrada studentima TMF na LUKOWA Académie 2020

Studentske vestiOpšte vesti

Kao završni deo LUKOWA Académie 2020, u nedelju 6. decembra, održan je online LUKOWA Business Challenge. Podeljeni u šest timova, polaznici akademije su predstavili svoja rešenja za studiju slučaja “Deliverig excellence to Genial Gemüse” koji je zadala švajcarska kompanije LUKOWA a koja se odnosila na izrazito konkurentno tržište zamrznutog voća i povrća u Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji. Rešenja su izlagana pred žirijem koji su činili predsednik žirija Branislav Bandić (Ernst & Young), Miloš Milosavljević (FON), Rade Stojisavljević (LUKOWA), Ivan Vilus (LUKOWA) i Nebojša Abadžić (LUKOWA). Akademija je imala ukupno 30 polaznika sa Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog, Poljoprivrednog, Tehnološko-metalurškog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka i Elektrotehničkog fakulteta.

Javni poziv Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dodelu Svetosavske nagrade za 2020. godine

Studentske vestiOpšte vesti

Javni poziv Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dodelu Svetosavske nagrade za 2020. godinu za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja i Kriterijume za dodelu Svetosavske nagrade za 2020. godinu.

Molimo Vas da studentske prijave dostavite Studentskoj službi, a za ostale
kategorije prijave dostavite Dekanatu do 22. decembra.

Detalje konkursa možete preuzeti na linku

Predlog rang liste za studentske kredite i stipendije školske 2020/2021. godine

Studentske vestiOpšte vesti

Predlog rang liste za studentske kredite i stipendije školske 2020/2021. godine možete prezuzeti sa linka

Detaljnija procedura obuuvata sledeće korake:

  1. Dokumentovane prigovore na rang listu, predati do 22.12.2020.
  2. Studenti kojima je PRVI put odobren kredit ili stipendija, odmah otvaraju tekući račun u najbližoj filijali Unikredit banke (poneti indeks i ličnu kartu)
  3. Studenti kojima je PRVI put odobren KREDIT, obrazac br. 6-IZJAVA ŽIRANTA, očitana lična karta žiranta kao i popunjena menica, predaju u studentsku službu do 22.01.2021.
  4. Obrazac za prigovor kao i obrazac br.6 –IZJAVA ŽIRANTA, možete dobiti u studentskoj službi ili naći na sajtu Unikredit banke.

IAESTE konkurs za stručnu praksu i usavršavanje u inostranstvu

Studentske vesti

Raspisan je IAESTE konkurs za stručnu praksu i usavršavanje u inostranstvu u toku 2021. godine. Više detalja, odnosno uslove konkursa i "on-line" prijavu možete pronaći na sajtu: www.iaeste.ac.rs

Konkurs traje do 30.12.2020. godine.

Napominjemo da Nacionalni komiteti zemalja-članica IAESTE-a garantuju da će svi razmenjeni studenti biti prihvaćeni na stručnu praksu, usavršavanje i školovanje a u slučaju da to ne bude moguće u izabranom i dogovorenom
terminu, zbog COVID-19 situacije, ista će biti ostvarena u prvom mogućem terminu u kome je studentu garantovana zdravstvena i svaka druga bezbednost i sigurnost.